עוגיות מרנג וניל
לאחר אכילת שתי עוגיות ענק שכאלו הייתי חייבת לעצור. ובכלל, הרי מישהו צריך לבדוק את טעמן של העוגיות החדשות וגם לדעת אם הן אפויות דיין.. עוגיה אחת אינה מספיקה, לא ככה ?. היום נטעמו עוגיות נוספות, מזל שיש כאן עוזרים .. לא נותרו הרבה עוגיות מרנג וניל בצינצנת
עוגיות מרנג גדולות, ממכרות ופשוטות להכנה. העוגיות מכילות הרבה וניל - מקל וניל וגם תמצית וניל איכותית, והן זרויות בנקודות וניל זעירות. מקציפים את החלבונים (נשארו לי מהמיונז של אתמול) מוסיפים סוכר לבן, וניל, ומעט חומץ וקורנפלור
עוגיות מרנג גדולות, ממכרות ופשוטות להכנה. העוגיות מכילות הרבה וניל - מקל וניל וגם תמצית וניל איכותית, והן זרויות בנקודות וניל זעירות. מקציפים את החלבונים (נשארו לי מהמיונז של אתמול) מוסיפים סוכר לבן, וניל, ומעט חומץ וקורנפלור
!מנטפים עוגיות בעזרת כף, אופים בחום נמוך מאוד ויש עוגיות מרנג נהדרות
בצילום: מקלות הוניל- נרכשו בשוויץ |
חשבתי לזלף עוגיות יפות בעזרת שק זילוף, אך שיניתי דעתי והלכתי אחר עצתה של בעלת המתכון, דונה היי- ייצרתי עוגיות מרנג בעזרת כף מטבח רגילה. זה קל ופשוט. מרפדים תבנית גדולה (או שתיים) בנייר אפייה. לדעתי נוח יותר לעבוד עם שתי תבניות, אחרת קצת צפוף ולא כל העוגיות תתקבלנה עגולות.. בעזרת כף מטבח מלאה במרנג , מנטפים עוגיות. כל עוגיה משטחים מעט גם בעזרת הכף ויוצרים לעוגיה יפה בתנועה סיבובית ולא פחות חשוב.. כולל השפיץ היפה
לחצו על הצילום להגדלתו |
:הערות
.דונה היי לא ציינה את גודלם של החלבונים, השתמשתי בחלבונים מביצים גדולות
החלבונים חייבים להיות בטמפרטורת החדר ולא קרים מהמקרר. אפשר לשמור אותם כך, מכוסים מספר שעות/יממה עד לאפיית העוגיות
.במידה ואין בידכם מקל וניל, השתמשו רק בתמצית איכותית
השתמשתי בתמצית וניל טהורה מדגסקר בורבון (נילסן מסי האמריקאית)
.שיניתי את אופן האפייה שהומלץ ע"י דונה היי והייתי חייבת להאריך אותו במעט
.העוגיות יפות ויכולות לשמש למגוון קינוחים כשהן שלמות או מפוררות
עוגיות מרנג וניל
הכמות: 12 עוגיות גדולות
:החומרים
ארבעה חלבונים גדולים בטמפ' החדר
כוס ורבע סוכר לבן= 250 גרם
כף מדידה קורנפלור, מנופה
כפית מדידה של חומץ בהיר
כפית תמצית וניל
תוך של חצי או מקל וניל שלם
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום נמוך- 130 מעלות
.לצקת את החלבונים לקערת המיקסר. בעזרת המקצף להקציף עד קבלת קצף רך
.להמשיך להקציף, להוסיף בהדרגה את הסוכר בזמן שהמיקסר עובד
לקראת סוף ההקצפה כשכל הסוכר כבר נבלע בקצף יש להוסיף את הוניל - תמצית ותוך המקל, חומץ וקורנפלור מנופה
אפשר להוסיף את הוניל, חומץ קורנפלור על ידי קיפולם למרנג (ע"פ דונה היי) או להקציפם יחד כפי שאני עשיתי
.בתום ההקצפה יתקבל מרנג מבריק וסמיך
אפשר להוסיף את הוניל, חומץ קורנפלור על ידי קיפולם למרנג (ע"פ דונה היי) או להקציפם יחד כפי שאני עשיתי
.בתום ההקצפה יתקבל מרנג מבריק וסמיך
.בעזרת כף מטבח לנטף עוגיות על נייר אפייה בתבנית גדולה או לשתי תבניות גדולות. לרווח בין העוגיות
.לשטח מעט כל עוגיה, להעביר את הכף בתנועה סיבובית ליצירת עוגיה נאה
.להכניס את העוגיות לתנור. להנמיך מיד את חום התנור ל- 100 מעלות
.לאפות את העוגיות 35 דקות
.לצנן את העוגיות בתוך התנור עד שהתנור קר
: הערה שלי
לאחר צינון העוגיות בתנור, מצאתי שהן טיפה רכות מדי לטעמי במרכזן. לכן אפיתי אותן עוד 15 דקות בחום של 75 מעלות עם טורבו
.לצנן את העוגיות על רשת. לאחסן בכלי אטום
-
-
No comments:
Post a Comment