מתכון קל הכנה לקינוח שוקולדי ומפנק, כוסיות פודינג שוקולד עם קצפת. ההכנה זריזה, כייפית ותתאים גם לשיתוף ילדי המשפחה
? איך מכינים
מכינים פודינג שוקולד. יוצקים את הפודינג הנוזלי לכוסיות חד פעמיות דקות ושקופות ומקפיאים למשך שעה עד שעה וחצי. גוזרים כל כוסית פלסטיק ומוציאים את כוסית השוקולד שהתייצבה בקירור. תוקעים חתיכת בייגלה בכל כוסית שוקולד. מזלפים מעל קצפת ואוכלים
.(הפודינג בעל מתיקות עדינה (למרקם עשיר ומתוק יותר הכינו מעדן כמו מילקי-שלנו
.(הפודינג בעל מתיקות עדינה (למרקם עשיר ומתוק יותר הכינו מעדן כמו מילקי-שלנו
.ניתן לקשט מעל הקצפת בגרידת שוקולד, סירופ שוקולד או סירופ מייפל ולפי טעמכם האישי
כוסיות פודינג שוקולד עם קצפת
הכמות : 14 כוסיות
:החומרים
שתיים וחצי כוסות חלב = 600 מ"ל, מחולק- הסבר למטה
שקיק ג'לטין ללא טעם במשקל 14 גרם
שבעים עד 100 גרם שוקולד מריר 60-70% מוצקי קקאו, מומס
חבילה פודינג אינסטנט בטעם שוקולד במשקל 95 גרם
מספר בייגלה קטנים, שבורים
מארז (=כוס) עד 2 שמנת מתוקה 32%
-
כוסיות פלסטיק חד פעמיות קטנות, דקות ושקופות בתכולה של 60 מ"ל- נמכרות במארזים של 50-100 יחידות בכל מרכול
:אופן ההכנה
.לקלחת יוצקים כוס וחצי חלב (מכמות החלב הכוללת) מפזרים מעל את אבקת הג'לטין ומערבבים
.להניח למשך 3 דקות
.לחמם את החלב והג'לטין על להבה בינונית ובבחישה מתמדת עד שהג'לטין נמס במשך 3-4 דקות
.להסיר מהלהבה
.להוסיף ולערבב לסיר את השוקולד המומס
.להניח למשך 7-10 דקות
לקערה בינונית לצקת את יתרת החלב= כוס חלב. להוסיף את אבקת הפודינג ולטרוף היטב עד קבלת קרם חלק
.לצקת לתערובת הפודינג שליש מתערובת החלב החמים ולטרוף היטב
לצקת את יתרת החלב בשני חלקים. לערבב הכל עם מטרף ידני. התערובת תהיה נוזלית לגמרי, זה בסדר
.בעזרת כף /מצקת מרק למלא את כוסיות הפלסטיק עד 3/4 מתכולתן
.להניח את כל הכוסיות במקפיא למשך כשעה ורבע או במקרר למשך קרוב ל- 3 שעות או עד להתייצבות הפודינג
לאחר שהפודינג התקשה והתייצב לגמרי, בעזרת מספרי מטבח יש לגזור חתיכה קטנה משולי כוסית הפלסטיק
.לשחרר את כוסית הפודינג מהפלסטיק ולהניח בכלי הגשה
.להצמיד לכל כוסית שוקולד חתיכת בייגלה כמו ידית
.אל תנסו להחזיק את כוסיות הפודינג בידיות הבייגלה, בבקשה
.להקציף את השמנת המתוקה עם או ללא תוספת מעט סוכר
.בעזרת צנטר גדול לזלף קצפת מעל כל כוסית שוקולד
.לאחסן את הכוסיות במקרר
.לצקת לתערובת הפודינג שליש מתערובת החלב החמים ולטרוף היטב
לצקת את יתרת החלב בשני חלקים. לערבב הכל עם מטרף ידני. התערובת תהיה נוזלית לגמרי, זה בסדר
.בעזרת כף /מצקת מרק למלא את כוסיות הפלסטיק עד 3/4 מתכולתן
.להניח את כל הכוסיות במקפיא למשך כשעה ורבע או במקרר למשך קרוב ל- 3 שעות או עד להתייצבות הפודינג
לאחר שהפודינג התקשה והתייצב לגמרי, בעזרת מספרי מטבח יש לגזור חתיכה קטנה משולי כוסית הפלסטיק
.לשחרר את כוסית הפודינג מהפלסטיק ולהניח בכלי הגשה
.להצמיד לכל כוסית שוקולד חתיכת בייגלה כמו ידית
.אל תנסו להחזיק את כוסיות הפודינג בידיות הבייגלה, בבקשה
.להקציף את השמנת המתוקה עם או ללא תוספת מעט סוכר
.בעזרת צנטר גדול לזלף קצפת מעל כל כוסית שוקולד
.לאחסן את הכוסיות במקרר
--
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012
1 comment:
awesome finger desert !
(e)
Post a Comment