03/12/2012

*רוטב קרמל מלוח - מתכון חדש

קרמל. קרמל
? האם כבר חשבתם במה לטבול את הסופגניות השנה
האם חיפשתם רוטב לנטף על גלידה, להכין משקה קרמלי, לאכול עם כפית ?..למרוח על עוגה, לטבול תפוח, לקשט כל קינוח. אין צורך לחפש סיבות נוספות על מנת להכין את רוטב הקרמל הטעים הזה
! אזהרה .. ! רוטב הקרמל הזה קל להכנה וממכר ביותר, באחריות  

הכייף הגדול הוא שהרוטב אינו מצריך שום מיומנות מיוחדת בבישול סוכר לקרמל. גם אין צורך במד-חום והרוטב מצליח תמיד במידה ונצמדים להוראות ההכנה
.בצילומים: רוטב הקרמל טרי. הרוטב מסמיך עם הקירור

?איך מכינים
מבשלים את הסוכר והמים עד קבלת צבע זהוב. מוסיפים את השמנת המתוקה,החמאה והמלח מערבבים הכל והרוטב מוכן. במידה ואתם לא מחובבי טעם מתוק- מלוח , השמיטו את המלח
.אפשרי להשתמש בשמנת מתוקה בעלת 38% אחוזי שומן
רוטב קרמל מלוח
:החומרים
כוס סוכר לבן = 200 גרם
רבע כוס מים = 60 מ"ל
שלושת רבעי כוס (=180 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
חמישים גרם חמאה קרה
כפית (אפשר פחות) מלח אטלנטי אפור
--
כלים דרושים: קלחת/סיר קטן עם תחתית עבה/כבדה
:אופן ההכנה
.בקלחת לערבב את הסוכר והמים. לבשל על להבה בינונית מתונה להמסת הסוכר, לערבב קלות
.לאחר המסת הסוכר, להגביר את הלהבה ולהביא לרתיחה
.כעת, שימו סטופר ומדדו 6 דקות
מרגע זה אין לערבב את התערובת - רק להניח לה לבעבע בעדינות
.לבשל (זה מבעבע- צילומים למטה בפוסט) במשך כ- 6 עד 6.5 דקות רק עד קבלת צבע ענבר
.להסיר מהאש
.לטרוף פנימה בעדינות שמנת מתוקה
.להוסיף חמאה ומלח
.לערבב הכול בעזרת מטרף ידני לקבלת רוטב אחיד וללא גושים
.לצקת את הרוטב לצינצנת ולאחסן במקרר עד שבועיים
בצילום למטה : הסוכר והמים מבעבעים

:בצילום למטה: תערובת המים והסוכר לאחר 6 דקות. הסירו מיד מלהבה כשהתערובת בצבע ענבר כזה -לא בהיר

 .הרוטב הסמיך לכם מדי לאחר הקירור ? חממו אותו לפני השימוש
? כפית .. מישהו
.כאן מתכון לעוגה העושה שימוש ברוטב קרמל מלוח

  מתכון מעובד מ
cooking.com
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

2 comments:

Anonymous said...

כרמל מלוח...מעניין.
(א)

צופית said...

לקח זמן עד שמצאתי הזדמנות לנסות, אבל יצא פשוט מעולה!
עשיתי בלי המלח.
ממש קל להכין והמרקם נהדר.
מתכון מצוין

assets Creative Commons License