עוגת שיש בננה שוקולד עם שמן וקמח מלא
-קערה אחת, מרכיבים זמינים, פחות סוכר, פחות שומן ויופי של עוגה. חלקו למשפחה, לחברים -פרוסת עוגה וגם מתכון
-אמא ,אני מעלה את המתכון בזריזות, לבקשתך (:
עוגת שיש בננה שוקולד
:החומרים
שלושת רבעי כוס קמח לבן רגיל = 105 גרם
שישים גרם שוקולד מריר 60% , מומס
(שתי בננות גדולות בשלות וקלופות (משקל 2 הבננות כולל הקליפה =400 גרם
שני שליש כוס סוכר דמררה זהוב או סוכר לבן באותה הכמות
רבע כוס שמן קנולה = 60 מ"ל
שתי ביצים גדולות
שלושת רבעי כוס קמח מלא
כפית וחצי אבקת אפייה מנופה
חצי כפית סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית מלח 'שולחני' דק
חצי כוס (100 מ"ל) יוגורט בלקני או יוגורט אחר
כפית תמצית וניל
תבנית כיכר בגודל 28 ס"מ על 11 ס"מ- לשמן את התבנית ולקמח היטב. לנער משאריות קמח
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 175 מעלות
.בקערה גדולה למעוך בעזרת מזלג את שתי הבננות למחית
.להוסיף לקערה את הסוכר ולערבב
.להוסיף לקערה (לטרוף עם מטרף ידני) את השמן והביצים
.לערבב לקערה את שני סוגי הקמחים, חומרי ההתפחה והמלח
.להוסיף ולערבב לקערה תמצית וניל ויוגורט
.לערבב כוס מתערובת העוגה עם השוקולד המומס, להניח בצד
.לצקת לתוך התבנית המוכנה (משומנת ומקומחת) מחצית מהתערובת הבהירה שבקערה
.לשים מעל מחצית מכמות תערובת השוקולד
.לצקת לתבנית יתרת תערובת בהירה ומעל שארית תערובת שוקולד
.בעזרת סכין מריחה לערבל את התערובות שבתבנית ליצירת דוגמת שיש
.לאפות את העוגה כ - 45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
.לצנן את העוגה בתבנית כ- 20 דקות. לשחרר דפנות ולהפוך
:הערות
.העוגה לחה ותישמר כך גם למחרת, בחורף ללא צורך בקירור
העוגה תחליק מתבנית מצופה בטפלון (שמנו וקמחו את התבנית). השתמשתי בתבנית כיכר חדשה תוצרת טפאל- צרפת
. העוגה נפרסת בקלות ולכל עובי רצוי
.ניתן להקפיא פרוסות מהעוגה בשקית הקפאה למשך מספר שבועות
.לגיוון העוגה ניתן למרוח פרוסת עוגה בריבה בטעם אהוב
עדכון מאוחר 14.1.2013 - העוגה (המעט שנותר) עמדה על שיש המטבח,מכוסה והיא עדיין לחה וטעימה מאוד
.לחמם תנור לחום בינוני 175 מעלות
.בקערה גדולה למעוך בעזרת מזלג את שתי הבננות למחית
.להוסיף לקערה את הסוכר ולערבב
.להוסיף לקערה (לטרוף עם מטרף ידני) את השמן והביצים
.לערבב לקערה את שני סוגי הקמחים, חומרי ההתפחה והמלח
.להוסיף ולערבב לקערה תמצית וניל ויוגורט
.לערבב כוס מתערובת העוגה עם השוקולד המומס, להניח בצד
.לצקת לתוך התבנית המוכנה (משומנת ומקומחת) מחצית מהתערובת הבהירה שבקערה
.לשים מעל מחצית מכמות תערובת השוקולד
.לצקת לתבנית יתרת תערובת בהירה ומעל שארית תערובת שוקולד
.בעזרת סכין מריחה לערבל את התערובות שבתבנית ליצירת דוגמת שיש
.לאפות את העוגה כ - 45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
.לצנן את העוגה בתבנית כ- 20 דקות. לשחרר דפנות ולהפוך
:הערות
.העוגה לחה ותישמר כך גם למחרת, בחורף ללא צורך בקירור
העוגה תחליק מתבנית מצופה בטפלון (שמנו וקמחו את התבנית). השתמשתי בתבנית כיכר חדשה תוצרת טפאל- צרפת
. העוגה נפרסת בקלות ולכל עובי רצוי
.ניתן להקפיא פרוסות מהעוגה בשקית הקפאה למשך מספר שבועות
.לגיוון העוגה ניתן למרוח פרוסת עוגה בריבה בטעם אהוב
עדכון מאוחר 14.1.2013 - העוגה (המעט שנותר) עמדה על שיש המטבח,מכוסה והיא עדיין לחה וטעימה מאוד
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
1 comment:
LOOKS GOOD.
AND TASTY FOR SURE.
(E)
Post a Comment