סטיקי באנס שוקולד
נכון, הלחמניות שלנו רכות וטעימות בדיוק כפי שהן נראות ולא פחות. אלו לחמניות ממשפחת הסטיקי באנס. הסטיקי = הדביק הזה טעים ! .לחמניות בסגנון אמריקאי המיוחד בהן הוא האפייה בתוך רוטב מתוק ואגוזי. הרטבים ללחמניות בסגנון הסטיקי באנס עשויים בדרך כלל מתערובת של חמאה, סוכר (על כל צבעיו) וסירופ תירס. על הרוטב בתבנית מפזרים חצאי אגוזי פקאן או אגוזי מלך. בתום האפייה הופכים את הלחמניות . צידן התחתון עשיר ברוטב ואגוזים. יאמי
החלטתי לגוון מתכון ותיק ומוצלח. הלחמניות נאפו על רוטב בטעם טופי שוקולד. הרוטב החם טעים לאכילה ככה ... עם הצינון הרוטב מעט יתקשה (מהרו לטעום בעודו חמים). את המתכון התיישבתי לכתוב רק לאחר מסע ליקוקים וטעימות. בסופה והקור שבחוץ, לחמניה חמימה ומתוקה היא בהחלט משהו מנחם ומחמם
.שמונה עשר לחמניות תקבלו, טעימות ויפות אחת אחת
נכון, הלחמניות שלנו רכות וטעימות בדיוק כפי שהן נראות ולא פחות. אלו לחמניות ממשפחת הסטיקי באנס. הסטיקי = הדביק הזה טעים ! .לחמניות בסגנון אמריקאי המיוחד בהן הוא האפייה בתוך רוטב מתוק ואגוזי. הרטבים ללחמניות בסגנון הסטיקי באנס עשויים בדרך כלל מתערובת של חמאה, סוכר (על כל צבעיו) וסירופ תירס. על הרוטב בתבנית מפזרים חצאי אגוזי פקאן או אגוזי מלך. בתום האפייה הופכים את הלחמניות . צידן התחתון עשיר ברוטב ואגוזים. יאמי
החלטתי לגוון מתכון ותיק ומוצלח. הלחמניות נאפו על רוטב בטעם טופי שוקולד. הרוטב החם טעים לאכילה ככה ... עם הצינון הרוטב מעט יתקשה (מהרו לטעום בעודו חמים). את המתכון התיישבתי לכתוב רק לאחר מסע ליקוקים וטעימות. בסופה והקור שבחוץ, לחמניה חמימה ומתוקה היא בהחלט משהו מנחם ומחמם
.שמונה עשר לחמניות תקבלו, טעימות ויפות אחת אחת
:טיפים
להכנת הבצק השתמשו במים חמים בחום של 40 מעלות. טבלו את האצבע במים, במידה וזה חם-נעים ולא פושר זה יתאים
פזרו את השמרים היבשים על המים ונערו מעט. לאחר המסתם לתוך המים, ערבבו עם כפית.אין צורך להתפיחם
.חמאה הולנדית תשפר את טעם המאפה אך חמאה רגילה תתאים גם כן
.הבצק רך מאוד. במידה והבצק דביק מעט, הוסיפו בהדרגה כף עד 3 כפות קמח נוספות
.החמאה לשימוש בבצק יכולה להיות גם קרה מהמקרר, במילא החלב הרותח ימיס אותה לגמרי.כנ"ל לגבי החמאה לציפוי, קרה מהמקרר כי במילא היא מומסת ומתבשלת לרוטב
.ניתן להשאיר את הבצק המוכן ולהתפיחו בקערה המיקסר מכוסה ומונחת על מגבת עבה, חסכתם קערה
.בקבוק סירופ תירס בהיר (ולא סירופ התירס הכהה) ניתן לרכוש במרבית המרכולים ובחנויות מתמחות
סירופ התירס שימושי למאפים נוספים (וגם לשילובי מאפים של אגוזים בטארטים למשל) תאריך תפוגתו רחוק בדר"כ
.הציפוי המבושל שיכסה את התבניות הוא כהה מאוד. שחור כמעט, מבריק וטעים
.קל לנקות את הקלחת בה בושל הציפוי על ידי יציקת מעט מים רותחים לתוכה
.למלית השתמשו בקקאו וקינמון שניהם יחד או רק אחד מהם לטעמכם אפשרי רק סוכר לבן /זהוב או חום
.אני נוהגת לקלות את האגוזים על מחבת יבשה במיוחד לאחר שהייתם בפריזר
.את הלחמניות בתבניות התפיחו מעל תנור אפייה בזמן שהתנור מתחמם
הלחמניות התפוחות יתחברו אחת לשנייה אפו אותן כך. בתום האפייה הפרידו את הלחמניות בקלות ביד/בסכין
.להצלחת המתכון חשוב שתשתמשו בכלי מדידה סטנדרטיים-כוסות וכפיות מדידה
סטיקי באנס שוקולד
פזרו את השמרים היבשים על המים ונערו מעט. לאחר המסתם לתוך המים, ערבבו עם כפית.אין צורך להתפיחם
.חמאה הולנדית תשפר את טעם המאפה אך חמאה רגילה תתאים גם כן
.הבצק רך מאוד. במידה והבצק דביק מעט, הוסיפו בהדרגה כף עד 3 כפות קמח נוספות
.החמאה לשימוש בבצק יכולה להיות גם קרה מהמקרר, במילא החלב הרותח ימיס אותה לגמרי.כנ"ל לגבי החמאה לציפוי, קרה מהמקרר כי במילא היא מומסת ומתבשלת לרוטב
.ניתן להשאיר את הבצק המוכן ולהתפיחו בקערה המיקסר מכוסה ומונחת על מגבת עבה, חסכתם קערה
.בקבוק סירופ תירס בהיר (ולא סירופ התירס הכהה) ניתן לרכוש במרבית המרכולים ובחנויות מתמחות
סירופ התירס שימושי למאפים נוספים (וגם לשילובי מאפים של אגוזים בטארטים למשל) תאריך תפוגתו רחוק בדר"כ
.הציפוי המבושל שיכסה את התבניות הוא כהה מאוד. שחור כמעט, מבריק וטעים
.קל לנקות את הקלחת בה בושל הציפוי על ידי יציקת מעט מים רותחים לתוכה
.למלית השתמשו בקקאו וקינמון שניהם יחד או רק אחד מהם לטעמכם אפשרי רק סוכר לבן /זהוב או חום
.אני נוהגת לקלות את האגוזים על מחבת יבשה במיוחד לאחר שהייתם בפריזר
.את הלחמניות בתבניות התפיחו מעל תנור אפייה בזמן שהתנור מתחמם
הלחמניות התפוחות יתחברו אחת לשנייה אפו אותן כך. בתום האפייה הפרידו את הלחמניות בקלות ביד/בסכין
.להצלחת המתכון חשוב שתשתמשו בכלי מדידה סטנדרטיים-כוסות וכפיות מדידה
סטיקי באנס שוקולד
הכמות : 18 לחמניות
:החומרים לבצק
שתיים וחצי כפיות מדידה שמרים יבשים = 9 גרם
שליש כוס = 80 מ"ל מים חמים - 40 מעלות
שליש כוס סוכר לבן = 70 גרם
חצי כפית מלח דק
מאה גרם חמאה
שלושת רבעי כוס = 180 מ"ל חלב רותח
חצי קילו קמח לבן רגיל
ביצה גדולה
:החומרים לציפוי התבנית
מאה גרם חמאה
כוס סוכר חום כהה
רבע כוס סירופ תירס בהיר= 60 מ"ל
שלוש כפות אבקת קקאו
-
כוס אגוזי מלך שבורים לחתיכות גדולות או כוס פקנים חצויים
:למלית
כשלושים (25 ) גרם חמאה מומסת
כ- 5 כפות סוכר לבן
מעט אבקת קקאו + מעט קינמון
--
שתי תבניות ריבועיות בגודל 22 ס"מ. אין צורך לרפד בנייר אפייה גם לא צריך לשמן
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.בקערית קטנה להמס את השמרים לתוך המים החמים
:בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני לערבב
.הסוכר, מלח והחמאה חתוכה לחתיכות גדולות
.לצקת לקערה את החלב הרותח ולערבב הכל להמסה מוחלטת. לצנן לפושר
.להוסיף לקערה כוס וחצי מכמות הקמח ולערבב היטב משך כשתי דקות
.להוסיף לקערה ביצה ואת תערובת השמרים
.להוסיף לקערה יתרת 2 כוסות הקמח וללוש דקות ספורות לבצק חלק ואחיד
.להתפיח את הבצק עד הכפלת נפחו למשך כשעה
:בזמן שהבצק תופח נכין את הציפוי
.בקלחת המסו את מאה גרם החמאה
.להוסיף לקלחת את הסוכר החום, סירופ תירס ואבקת הקקאו
.לערבב, להביא לרתיחה. לבשל בבחישה דקה אחת. להסיר מהלהבה
.לצקת את הרוטב החם מיד לתוך תחתיות שתי התבניות
.לסדר מעל את האגוזים
:עיצוב הבצק ואפייה
.ללוש מעט את הבצק התפוח. להניח על משטח רידוד או משטח סיליקון. להניח למשך 5 דקות
.לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים
.לרדד מחצית הבצק הראשונה לעלה במידות 22 ס"מ על 36 ס"מ
.למרוח במעט מהחמאה המומסת
.לפזר על הבצק מלבד שוליים כשתיים וחצי כפות סוכר
.לפזר על הסוכר קינמון ואבקת קקאו מנופה
.לגלגל את הבצק מהצד הרחב לקבלת גליל באורך 22 ס"מ
.לחתוך את גליל הבצק ל- 9 חתכות שוות
.לסדר את הלחמניות במרווחים על הציפוי הכהה שבתבנית
.לעצב את מחצית הבצק הנותרת באותו האופן
.לכסות את התבניות ולהתפיח את הלחמניות כשעה
.בזמן שהלחמניות תופחות לחמם תנור לחום בינוני 175 מעלות
. לאפות את הלחמניות בתנור החם משך 20-22 דקות עד שהן זהובות היטב
.בעזרת מרית עמידה בחום לעבור סביב דפנות התבניות
.בעזרת מגבת האוחזת בתבנית, להפוך את התבניות מיד לשם שחרור הלחמניות
.לאכול את הלחמניות חמות או פושרות
.הלחמניות ניתנות להקפאה בשקיות הקפאה למשך שבועות אחדים
.מומלץ להגיש חמות את הלחמניות המופשרות
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013 :הכנת הבצק
.בקערית קטנה להמס את השמרים לתוך המים החמים
:בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני לערבב
.הסוכר, מלח והחמאה חתוכה לחתיכות גדולות
.לצקת לקערה את החלב הרותח ולערבב הכל להמסה מוחלטת. לצנן לפושר
.להוסיף לקערה כוס וחצי מכמות הקמח ולערבב היטב משך כשתי דקות
.להוסיף לקערה ביצה ואת תערובת השמרים
.להוסיף לקערה יתרת 2 כוסות הקמח וללוש דקות ספורות לבצק חלק ואחיד
.להתפיח את הבצק עד הכפלת נפחו למשך כשעה
:בזמן שהבצק תופח נכין את הציפוי
.בקלחת המסו את מאה גרם החמאה
.להוסיף לקלחת את הסוכר החום, סירופ תירס ואבקת הקקאו
.לערבב, להביא לרתיחה. לבשל בבחישה דקה אחת. להסיר מהלהבה
.לצקת את הרוטב החם מיד לתוך תחתיות שתי התבניות
.לסדר מעל את האגוזים
:עיצוב הבצק ואפייה
.ללוש מעט את הבצק התפוח. להניח על משטח רידוד או משטח סיליקון. להניח למשך 5 דקות
.לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים
.לרדד מחצית הבצק הראשונה לעלה במידות 22 ס"מ על 36 ס"מ
.למרוח במעט מהחמאה המומסת
.לפזר על הבצק מלבד שוליים כשתיים וחצי כפות סוכר
.לפזר על הסוכר קינמון ואבקת קקאו מנופה
.לגלגל את הבצק מהצד הרחב לקבלת גליל באורך 22 ס"מ
.לחתוך את גליל הבצק ל- 9 חתכות שוות
.לסדר את הלחמניות במרווחים על הציפוי הכהה שבתבנית
.לעצב את מחצית הבצק הנותרת באותו האופן
.לכסות את התבניות ולהתפיח את הלחמניות כשעה
.בזמן שהלחמניות תופחות לחמם תנור לחום בינוני 175 מעלות
. לאפות את הלחמניות בתנור החם משך 20-22 דקות עד שהן זהובות היטב
.בעזרת מרית עמידה בחום לעבור סביב דפנות התבניות
.בעזרת מגבת האוחזת בתבנית, להפוך את התבניות מיד לשם שחרור הלחמניות
.לאכול את הלחמניות חמות או פושרות
.הלחמניות ניתנות להקפאה בשקיות הקפאה למשך שבועות אחדים
.מומלץ להגיש חמות את הלחמניות המופשרות
1 comment:
לי עם שוקו חם.(-:
(א)
Post a Comment