ריבועי שוקולד-חמאת בוטנים ובייגלה
!עשר דקות אפייה בלבד
.מתכון שבין עוגיה לממתק. הריבועיות יתחבבו יותר על אוהבי השילוב שוקולד-חמאת בוטנים
:תחתית הבצק מוצלחת,טעימה וקלת הכנה. את הבייגלה לתחתית טחנו לאבקה במעבד מזון
לאחר שהכנתי וכפי שהומלץ וצולם במתכון המקורי- יש להשתמש במקלות בייגלה דקיקים ומומלחים ותודה :) גם לטל
בסיס הריבועיות אפוי דקות ספורות ומצונן לחלוטין. המלית נמרחת על הבסיס ומשוגרת למקפיא לזמן קצר יחסית
.את הריבועיות שמרו בפריזר או במקרר. בחוץ (מלבד בחורף) המלית תהיה רכה, לשיקולכם
המלית הרכה לפני ההקפאה |
ריבועי שוקולד-חמאת בוטנים ובייגלה
הכמות: 40 יחידות
:לתחתית
מאה ושמונים גרם קמח לבן רגיל
שישים גרם בייגלה (רצוי מקלות בייגלה דקיקים או שמיניות בייגלה) טחונים לאבקה
ארבעים גרם אבקת סוכר
מאה ושלושה עשר גרם חמאה מומסת, פושרת
:מלית
שלוש מאות וארבעים גרם שוקולד מריר 60% קצוץ ומומס או שוקולד צ'יפס(כך במקור) באותה הכמות
מאתיים ושישים גרם חמאת בוטנים חלקה
:לקישוט
שלושים וחמישה גרם בייגלה (רצוי מקלות דקיקים) שבורים לחתיכות
תבנית מלבנית בגודל 22 ס"מ על 33 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
:הכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.לרפד את התבנית בנייר אפייה. חשוב שקצוות נייר האפייה (לאורך) יצוצו מצידי התבנית
:הכנת שכבת התחתית
.בקערה לערבב - קמח, בייגלה טחונים ואבקת סוכר
.להוסיף לקערה חמאה מומסת פושרת
.לערבב (בעזרת מעבד מזון זה קל) לתערובת פירורית לחה
.לשפוך את כל הפירורים לתבנית על נייר האפייה. להדק לתחתית התבנית . לישר בעזרת גב של כף
.לאפות את התחתית כ 12 דקות להזהבה קלה והתקשות
.לצנן את התחתית לגמרי
:הכנת המלית
.על סיר כפול להמס את השוקולד
.להוסיף את חמאת הבוטנים ולערבב לקרם חלק
.לצקת את המלית על התחתית האפויה וליישר
.לנער את התבנית מספר פעמים על השיש למניעת בועות אויר
.לפזר מעל המלית את יתר הבייגלה השבורים לחתיכות
.לכסות את התבנית בניילון נצמד/נייר כסף
.להקפיא במקפיא למשך 40-45 דקות
.להוציא מהתבנית בעזרת קצוות נייר האפייה
.להעביר למשטח חיתוך
.בעזרת סכין חדה וגדולה לחתוך לכ- 40 חתיכות
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
No comments:
Post a Comment