21/05/2013

*מטבל בצל מיוחד

מטבל/ממרח בצל
מטבל או ממרח בצל וגבינות בטעם מיוחד. את הבצל מבשלים בחמאה קרוב לשעה עד לקרמול. הריח בזמן הבישול נפלא. לאחר שהבצל צונן טוחנים אותו בהדרגה עם יתר המרכיבים. המטבל מסמיך מעט עם הקירור
.טחנתי את הממרח במעבד מזון -בצילום למטה. אפשר לעשות זאת גם בבלנדר
.הממרח אינו חריף אלא בטעם מתקתק
.מומלץ לאכול את הממרח עם קרקרים או על פרוסת לחם
.אפשר לאכול גם בכפית, כמוני



מטבל/ממרח בצל

המתכון מעובד מאתר טייסטינג טייבל. המתכון המקורי -ע"פ קווין ג'ונסון
:החומרים
כ-600 גרם בצל לבן, קלוף ופרוס דק
חמישים גרם חמאה
שלושה ענפי טימין טרי שטוף - יש להשתמש בעלים בלבד
רבע כוס ריוויון
חצי כוס שמנת חמוצה - אני השתמשתי בחצי כוס יוגורט בלקני 4.5%
רבע כוס מיונז
רבע כוס גבינת שמנת- השתמשתי בגבינה מקומית
ככף חומץ שרי- שמתי חומץ בן יין
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
:אופן ההכנה
.בסיר (4 ליטר) בעל תחתית עבה לבשל את החמאה ופרוסות הבצל
.לבשל על להבה בינונית מתונה, ללא מכסה. לבחוש לעיתים תכופות
.יש לבשל את הבצל כשלושת רבעי השעה עד שעה עד שצבעו זהוב חום והוא התקרמל.לצנן על השיש
.במעבד מזון או בבלנדר לטחון את הבצל עם הריוויון עד קבלת מחית חלקה
להוסיף את השמנת החמוצה או היוגורט, מיונז, גבינת שמנת וטיפה חומץ (החומץ אינו חובה) ולטחון הכל יחד
.לתבל במלח ופלפל שחור גרוס טרי
.לאכול מיד או להעביר לקופסא/צינצנת ולשמור במקרר

בצילום: הבצל טחון עם הריוויון, לפני הוספת יתר המרכיבים
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

assets Creative Commons License