חלות נפלאות
Challah Bread
השבוע פרסם אתר פוד 52 כתבה על החלות של ג'ואן נתן. החלה הקלועה המצולמת של ג'ואן נתן, היתה יפיפיה. הייתי חייבת לרוץ ולהכינה
Challah Bread
השבוע פרסם אתר פוד 52 כתבה על החלות של ג'ואן נתן. החלה הקלועה המצולמת של ג'ואן נתן, היתה יפיפיה. הייתי חייבת לרוץ ולהכינה
שיניתי מעט את הוראות ההכנה, במקום להכין שתי חלות גדולות הקלועות מ- 6 חבלי בצק כל אחד, הכנתי 4 חלות צרות יותר מ- 3 חבלי בצק כל אחת. החלות קלות מאוד להכנה וטעמן מצויין. בנוסף, הן נותרות רכות גם לאחר מספר שעות, טרם פריסתן
ארבע חלות טריות מצולמות לעת ערב - צולם בנייד |
המתכון בסיסי ומוצלח ומכיל מינימום ביצים, קמח רגיל ומעט סוכר המקנה לחלות צבע שזוף ומתיקות עדינה. את הבצק ניתן להכין בקלות במיקסר או ללוש אותו ידנית בקערה גדולה. החלות יתאימו לכל מאכל מלוח או מתוק. פנקו את החלות שלכם בשפע שומשום או גרגרי פרג שלם. הנה המתכון המקורי של ג'ואן נתן
חלות
חלות
Joan Nathan's Chosen Challah
הכמות: 4 חלות
מרכיבים:
420 מ"ל מים = 1 3/4 כוסות מים חמימים
כף וחצי (17 גרם) שמרים יבשים
100 גרם סוכר לבן = חצי כוס
120 מ"ל שמן קנולה או שמן צמחי אחר- לא שמן זית = חצי כוס
2 ביצים גדולות+ ביצה נוספת או חלמון לציפוי
כף מלח דק
1120 גרם קמח לבן רגיל = 8 כוסות
-
שומשום או פרג שלם לזריה
-
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר (עם וו לישה) לערבב את המים הפושרים, סוכר ושמרים.
להוסיף 2 ביצים ואת השמן, לערבב היטב.
עד שלב זה ניתן לערבב הכול בעזרת כף מטבח רגילה ועדיין לא להפעיל את המיקסר עם וו הלישה.
להוסיף את כמות הקמח בהדרגה ואת המלח.
ללוש לבצק אחיד משך דקות ספורות.
להתפיח את כדור הבצק כשעה מכוסה בקערה גדולה משומנת קלות.
ללוש מעט את הבצק התפוח על משטח מקומח קלות.
לחלק את הבצק ל 12 חלקים שווים (כ 120-130 גרם כל חלק).
לגלגל כל חלק לחבל באורך כ 30 ס"מ.
לקלוע 2 חלות מ- 6 חלקים או 4 חלות מ- 3 חבלים
להניח את החלות על נייר אפייה בתבנית גדולה.
למרוח את החלות בביצה הנותרת טרופה/חלמון בלבד.
לפזר על החלות פרג שלם או שומשום.
להתפיח את החלות כ 35-40 דקות.
לאפות בחום בינוני- 180 מעלות 25-30 דקות או עד שהחלות שחומות ומוכנות.
.נותרו חלות ? פרסו והקפיאו בשקיות הקפאה למשך שבועות אחדים
הכמות: 4 חלות
מרכיבים:
420 מ"ל מים = 1 3/4 כוסות מים חמימים
כף וחצי (17 גרם) שמרים יבשים
100 גרם סוכר לבן = חצי כוס
120 מ"ל שמן קנולה או שמן צמחי אחר- לא שמן זית = חצי כוס
2 ביצים גדולות+ ביצה נוספת או חלמון לציפוי
כף מלח דק
1120 גרם קמח לבן רגיל = 8 כוסות
-
שומשום או פרג שלם לזריה
-
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר (עם וו לישה) לערבב את המים הפושרים, סוכר ושמרים.
להוסיף 2 ביצים ואת השמן, לערבב היטב.
עד שלב זה ניתן לערבב הכול בעזרת כף מטבח רגילה ועדיין לא להפעיל את המיקסר עם וו הלישה.
להוסיף את כמות הקמח בהדרגה ואת המלח.
ללוש לבצק אחיד משך דקות ספורות.
להתפיח את כדור הבצק כשעה מכוסה בקערה גדולה משומנת קלות.
ללוש מעט את הבצק התפוח על משטח מקומח קלות.
לחלק את הבצק ל 12 חלקים שווים (כ 120-130 גרם כל חלק).
לגלגל כל חלק לחבל באורך כ 30 ס"מ.
לקלוע 2 חלות מ- 6 חלקים או 4 חלות מ- 3 חבלים
להניח את החלות על נייר אפייה בתבנית גדולה.
למרוח את החלות בביצה הנותרת טרופה/חלמון בלבד.
לפזר על החלות פרג שלם או שומשום.
להתפיח את החלות כ 35-40 דקות.
לאפות בחום בינוני- 180 מעלות 25-30 דקות או עד שהחלות שחומות ומוכנות.
.נותרו חלות ? פרסו והקפיאו בשקיות הקפאה למשך שבועות אחדים
Joan Nathan's Chosen Challah
:ג'ואן נתן אומרת בסרטון
"Not perfect? No problem. "who cares?
:ג'ואן נתן אומרת בסרטון
"Not perfect? No problem. "who cares?
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
No comments:
Post a Comment