רוטב קרמל - קצטה
Cajeta
.קצטה הוא רוטב קרמל כהה מאוד הנוצר על ידי בישול איטי של חלב פרה או חלב עיזים ממותק
הרוטב נפוץ במקסיקו בעיקר וברחבי דרום אמריקה, טעים מעל גלידה משובחת או כרוטב למגוון קינוחים, קרמים ועוגות. המרכיב החשוב ביותר במתכון הוא סבלנות. שימו עין וקורט נדיב של אהבה על הרוטב שלכם והוא יתקבל מושלם. הרוטב מסמיך עם הקירור
רוטב קצטה מקסיקני
Cajeta
Cajeta
הכמות : ככוס ורבע רוטב, ניתן להכפיל כמויות
מרכיבים:
2 כוסות חלב פרה או חלב עיזים
200 גרם = כוס סוכר לבן
שמינית כוס דבש נוזלי
2 כוסות חלב פרה או חלב עיזים
200 גרם = כוס סוכר לבן
שמינית כוס דבש נוזלי
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
ההכנה
לערבב את כל המרכיבים להמסת הסוכר בתוך סיר בינוני בעל תחתית עבה.
קורט מלח
ההכנה
לערבב את כל המרכיבים להמסת הסוכר בתוך סיר בינוני בעל תחתית עבה.
לחמם על להבה בינונית בבחישה לא רציפה עד לרתיחה.
להנמיך את הלהבה, להמשיך לבשל על להבה קטנה ונמוכה מאוד כשעה (או יותר) עד שהרוטב מתכהה, מסמיך מעט ומגיע לטמפרטורה של 107-110 מעלות.
.יש לבחוש את הרוטב המתבשל מדי פעם- בכל מספר דקות
.יש לבחוש את הרוטב המתבשל מדי פעם- בכל מספר דקות
לצנן מעט בחוץ. להעביר לצינצנת או שתי צינצנות קטנות ולשמור במקרר עד חודש.
.צבעו של הרוטב כהה יותר מריבת חלב והוא דליל יותר
.צבעו של הרוטב כהה יותר מריבת חלב והוא דליל יותר
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
No comments:
Post a Comment