19/11/2013

*מרק קרמי מדלעת ו(שורש) סלרי

מרק קרמי מדלעת ו(שורש) סלרי
הקופאי החביב בסופר הביט בשפע הירקות על המסוע ושאל שוב אם אני רוצה לעשות כרטיס חבר.. "זה יוזיל לך, ותכסי את עלות הכרטיס עם ההנחה שכבר תקבלי".. תגידי, המשיך -"מה את הולכת להכין משורשי הסלרי הללו ?.. מרק ? " - "כן, מרק עם דלעת.."  השבתי לו. "היום, אנשים קונים הרבה מהמוכן .. לא מכינים בבית" הוסיף בהשתוממות
ראשי שורש הסלרי הפיצו ריח כה טוב וצבעו ידיי בחום אדמדם. היתה בם אדמה רבה וקצת פחות שורש. כן, בחורף השורשים גדולים הרבה יותר. הדלעת היתה כתומה ויפה במיוחד ונחתכה לקוביות אחידות. הוספתי לסיר המרק גם: בצל, שום, טימין, שמן קוקוס, דבש, קרם קוקוס, מלח אטלנטי, פלפל שחור - תענוג של קרם מרק.


מרק דלעת ושורש סלרי
הכמות:4-6 מנות הגשה
:המרכיבים
שלוש כפות שמן זית
שלוש שיני שום קלופות וקצוצות
בצל גדול קלוף , חתוך לקוביות קטנות
שש מאות גרם דלעת נקייה וחתוכה לקוביות קטנות
מאתיים גרם שורש סלרי = משקל השורש הנקי, לחתוך לקוביות קטנות
תשע מאות מ"ל ציר מרק או מים
שמונה עד 10 ענפי טימין טרי
כפית עד 2 שמן קוקוס,מוצק או נוזלי
כפית עד 1.5 כפיות דבש נוזלי
כרבע כוס קרם קוקוס = 60 מ"ל- מומלץ לרכוש קרם קוקוס בקרטון קטן -הוא טעים יותר ומכיל פחות תוספים כמו בקופסת שימורים
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
:להגשה
גרעיני דלעת קלופים וקלויים
-
סיר בינוני בתכולה של 4 ליטר
-
:אופן ההכנה

.בסיר מחממים את שמן הזית
מוסיפים לסיר בצל ושום ומבשלים בסיר מכוסה כ- 7 דקות. לערבב מדי פעם. בתום הבישול הבצל והשום יהיו עדיין זהובים
.להוסיף לסיר את קוביות הדלעת והסלרי ואת המרק או המים. לכסות את הסיר, להביא לרתיחה
להוסיף לסיר את ענפי הטימין. להנמיך את הלהבה . לבשל את המרק בסיר מכוסה 20-25 דקות עד לריכוך הירק
.להסיר מהמרק את ענפי הטימין. עלי הטימין נשרו למרק בזמן הבישול
.להוסיף לסיר את שמן הקוקוס, קרם הקוקוס והדבש, לערבב
.לתבל במלח ופלפל שחור גרוס טרי
.לטחון את המרק בעזרת בלנדר מוט למרק חלק וקרמי
.במידה והמרק סמיך מדי, להוסיף כפות אחדות קרם קוקוס
.להגיש את המרק חם בקישוט גרעיני דלעת ועלי טימין טרי


בצילום: המרק בזילוף שמנת לבישול 15%, גרעיני דלעת, שמן זית ועלי טימין טרי
  .חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

assets Creative Commons License