04/02/2014

*עוגיות טחינה ושמן קוקוס

קערה אחת, טחינה גולמית, שמן קוקוס, סוכר (במידה) משחת וניל וגם- שומשום- רגיל, שומשום חום או שומשום שחור. לערבב הכול ביד. שלושים ומשהו עוגיות הנמסות בפה
.רשמו מתכון לעוגיות קלות הכנה, עדינות ובריאות כנראה קצת יותר
 
 
עוגיות טחינה ושמן קוקוס
הכמות: 30-35 עוגיות
:מרכיבים
כוס ורבע קמח לבן מנופה = 180 גרם
חצי כפית אבקת אפיה, מנופה
רבע כפית מלח דק
חצי כוס שמן קוקוס רך- לא נוזלי, 100 גרם
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כפית או כפית משחת וניל, או תמצית וניל איכותית

:לגלגול העוגיות
כארבע כפות שומשום בהיר או שומשום חום או שחור או כף מכול סוג
-
תבנית אפיה גדולה (של התנור) מצופה בנייר אפייה

:אופן ההכנה
.בקערית לערבב את הקמח, אבקת אפייה והמלח
:בקערה בינונית לערבב במזלג את שמן הקוקוס עם הסוכר
בצילום מימין : שמן הקוקוס, לצידו הסוכר הלבן
.להוסיף לקערה את הטחינה והוניל, לערבב היטב בעזרת מזלג
.להוסיף מחצית מכמות תערובת הקמח ולערבב
.להוסיף יתרת הקמח ולערבב (קל ללוש בעזרת הידיים) לכדור בצק
.לעטוף את כדור הבצק ולהניח בקירור למחצית השעה. בינתיים לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות

כדור הבצק
.ליטול כמות של כפית מהבצק. להדק בידיים ורק לאחר מכן לגלגל לכדור
ליצור כדורים מכל הבצק. לגלגל את הכדורים בשומשום. להניח במרווחים לא גדולים על נייר האפייה בתבנית
.לאפות את העוגיות כ- 15 דקות בתנור החם. העוגיות נותרות בהירות
.לצנן את העוגיות בתבנית כ- 10 דקות
.להעביר את העוגיות לרשת, לצנן לחלוטין ולהעביר לכלי אטום



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

No comments:

assets Creative Commons License