ההתלבטות היחידה שהיתה לי עם המרק הטעים הזה- כיצד להשאיר את תוכן תבנית הירק האפוי שלמה, וגם להכין את המרק. הריח משגע גם של הירק במהלך האפייה, וכמובן של המרק המוכן.הירקות מתקרמלים ומתרככים בזמן האפייה הקצרה בחום הגבוה, לנשנש אותם ישר מהתבנית
? איך מכינים מרק שומר וגזר
בתבנית גדולה אופים שומר וגזר וגם בצל אחד, פרוסים. תיבול הירק בסיסי וכולל שמן זית, קורט סוכר ומלח. הירקות האפויים מאוד טעימים
את הירק טוחנים עם מרק צח או מים רותחים למרק קרמי. מחממים את המרק, מתקנים תיבול ומגישים עם מעט ירק אפוי (ששמרנו בצד) וגם עם שמן אניס
בתבנית גדולה אופים שומר וגזר וגם בצל אחד, פרוסים. תיבול הירק בסיסי וכולל שמן זית, קורט סוכר ומלח. הירקות האפויים מאוד טעימים
את הירק טוחנים עם מרק צח או מים רותחים למרק קרמי. מחממים את המרק, מתקנים תיבול ומגישים עם מעט ירק אפוי (ששמרנו בצד) וגם עם שמן אניס
בצילום למעלה: מימין, זירעוני אניס שלמים. משמאל, זרעוני אניס לאחר טחינה במטחנת תבלינים. את 'אבקת' האניס מערבבים עם שמן זית. בשמן זה מעטרים את המרק. התיבול אניסי, עדין ולא משתלט
[זירעוני אניס רכשתי השבוע במארז קטן בחנות התבלינים]
מרק גזר ושומר
.המתכון התפרסם בשנת 2008 במגזין גורמה ועבר במטבחנו מערך שינויים
הכמות: 4 מנות
:מרכיבים
חמש מאות עד 600 גרם שומר, לערך 3 ראשים בינוניים, נקיים, להסיר גבעולים ועלים
חצי קילו גזר, לקלוף
בצל בינוני קלוף וחתוך לרבעים או 6 טריזים גדולים
שלוש כפות שמן זית
חצי כפית סוכר לבן
קרוב ל- 4 כוסות מרק צח או מים רותחים
חצי כפית מלח אטלנטי או מלח רגיל
פלפל שחור גרוס טרי
:לשמן אניס
כפית זירעוני שומר
שתי כפות שמן זית
:אופן ההכנה
.מחממים תנור לחום גבוה מאוד 230 מעלות
.מרפדים תבנית גדולה (של התנור) בנייר אפייה
לפרוס את השומר דק ולהכניס לקערה גדולה. את החלקים הירוקים של השומר אין צורך לשמור, אפשר לאכול אותם
את הגזר הקלוף לחצות לאורך ופעם נוספת לאורכו, לקבלת מקלונים. ניתן להשאיר את הגזר כך או לחצות לרוחבו לקבלת מקלונים קצרים. להוסיף את הגזרים לקערה עם השומר
.להוסיף לקערה את טריזי הבצל
.להוסיף לקערה את שמן הזית, סוכר, מלח ופלפל שחור גרוס. לערבב הכול יחד. (אפשר בידיים)
.לשטח את הירקות על נייר האפייה בשכבה אחת
לאפות בתנור החם כמחצית השעה או עד שהירק רך ומשחים מעט. בזמן האפייה מומלץ לערבב את הירק שבתבנית כל 10 דקות
.להעביר את מרבית הירק האפוי (לשמור מעט בצד לקישוט המרק) לסיר בינוני
.להוסיף כ 3.5 כוסות מרק צח או מים רותחים
לטחון למרק קרמי וחלק בעזרת בלנדר מוט או בבלנדר רגיל. במידה והמרק סמיך מדי, להוסיף מעט מרק/מים נוספים לקבלת מרקם רצוי
.לחמם את המרק היטב, לתקן תיבול
:הכנת שמן אניס
.במטחנת תבלינים או בעזרת עלי ומכתש לטחון את זירעוני האניס לאבקה
.להעביר לקערית ולהוסיף את שמן הזית. לערבב היטב
:הגשה
.לצקת את המרק החם לקערה. לזלף מעל שמן אניס. לקשט בשומר,גזר ובצל אפוי. להגיש חם
:חדש על המדף
: לקראת יום האהבה העולמי שיחול בעוד כשבועיים , קבלנו ובדקנו במטבחנו סט כלי הגשה חדש מזכוכית של המותג הצרפתי
Luminarc
:הסט נקרא
YOU & ME
.סט זה נמכר בצבע חום ובדוגמא של לבבות מוטבעים כאילו צוירו בחול הים
סט מלא כולל: צלחת מנה עיקרית 29.9 ש"ח, קערת מרק 29.9 ש"ח, צלחת למנה ראשונה 29.9 ש"ח, קערת סלט גדולה וקערה קטנה יותר. הסטים נמכרים ברשת המשביר ובחנויות כלי בית
.לטעמנו, הסט נחמד, להגשה וגם כמתנה, הזכוכית עבה ועמידה, הדוגמא המוטבעת מקורית
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
[זירעוני אניס רכשתי השבוע במארז קטן בחנות התבלינים]
מרק גזר ושומר
.המתכון התפרסם בשנת 2008 במגזין גורמה ועבר במטבחנו מערך שינויים
הכמות: 4 מנות
:מרכיבים
חמש מאות עד 600 גרם שומר, לערך 3 ראשים בינוניים, נקיים, להסיר גבעולים ועלים
חצי קילו גזר, לקלוף
בצל בינוני קלוף וחתוך לרבעים או 6 טריזים גדולים
שלוש כפות שמן זית
חצי כפית סוכר לבן
קרוב ל- 4 כוסות מרק צח או מים רותחים
חצי כפית מלח אטלנטי או מלח רגיל
פלפל שחור גרוס טרי
:לשמן אניס
כפית זירעוני שומר
שתי כפות שמן זית
:אופן ההכנה
.מחממים תנור לחום גבוה מאוד 230 מעלות
.מרפדים תבנית גדולה (של התנור) בנייר אפייה
לפרוס את השומר דק ולהכניס לקערה גדולה. את החלקים הירוקים של השומר אין צורך לשמור, אפשר לאכול אותם
את הגזר הקלוף לחצות לאורך ופעם נוספת לאורכו, לקבלת מקלונים. ניתן להשאיר את הגזר כך או לחצות לרוחבו לקבלת מקלונים קצרים. להוסיף את הגזרים לקערה עם השומר
.להוסיף לקערה את טריזי הבצל
.להוסיף לקערה את שמן הזית, סוכר, מלח ופלפל שחור גרוס. לערבב הכול יחד. (אפשר בידיים)
.לשטח את הירקות על נייר האפייה בשכבה אחת
לאפות בתנור החם כמחצית השעה או עד שהירק רך ומשחים מעט. בזמן האפייה מומלץ לערבב את הירק שבתבנית כל 10 דקות
.להעביר את מרבית הירק האפוי (לשמור מעט בצד לקישוט המרק) לסיר בינוני
.להוסיף כ 3.5 כוסות מרק צח או מים רותחים
לטחון למרק קרמי וחלק בעזרת בלנדר מוט או בבלנדר רגיל. במידה והמרק סמיך מדי, להוסיף מעט מרק/מים נוספים לקבלת מרקם רצוי
.לחמם את המרק היטב, לתקן תיבול
:הכנת שמן אניס
.במטחנת תבלינים או בעזרת עלי ומכתש לטחון את זירעוני האניס לאבקה
.להעביר לקערית ולהוסיף את שמן הזית. לערבב היטב
:הגשה
.לצקת את המרק החם לקערה. לזלף מעל שמן אניס. לקשט בשומר,גזר ובצל אפוי. להגיש חם
:חדש על המדף
: לקראת יום האהבה העולמי שיחול בעוד כשבועיים , קבלנו ובדקנו במטבחנו סט כלי הגשה חדש מזכוכית של המותג הצרפתי
Luminarc
:הסט נקרא
YOU & ME
.סט זה נמכר בצבע חום ובדוגמא של לבבות מוטבעים כאילו צוירו בחול הים
סט מלא כולל: צלחת מנה עיקרית 29.9 ש"ח, קערת מרק 29.9 ש"ח, צלחת למנה ראשונה 29.9 ש"ח, קערת סלט גדולה וקערה קטנה יותר. הסטים נמכרים ברשת המשביר ובחנויות כלי בית
.לטעמנו, הסט נחמד, להגשה וגם כמתנה, הזכוכית עבה ועמידה, הדוגמא המוטבעת מקורית
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
No comments:
Post a Comment