..תותים, תותים וקצפת
.קינוח תותים מ 4-5 מרכיבים בלבד
אין אין סיפוק גדול מליצור משהו חדש (ומתוק) במטבח. קינוח שהוא טבעי, מופחת סוכר, בריא, מורכב מ 4-5 מרכיבים בלבד (מים לא נחשבים, נכון?), קינוח נהדר שהוא קל הכנה והוא כולל תותים ודאבל שמנת ומוכן מהר מאוד
.וזה קרה היום
הכל אולי בזכות שתי סלסלות התות שדה 'ביו' , 'שתיים ב- 10 ש"ח' , הבודדות על המדף , רגע לפני סגירת המרכול הסמוך לחניון
כמה דברים טובים חברו להם יחד: הזיזו את השעון . הזזנו גם אנו כמו כולם, אך השעון המרכזי בבית מורה עדיין שעה אחת אחורה
מישהו כאן ... (שכעת קרא לקינוח 'פנקוטה') עצל לעלות על הסולם הגבוה בשביל להוריד את השעון ולכוון אותו
בחנות לכלים חד פעמיים ומוצרי אפייה מצאתי את כוסיות הפלסטיק לקינוח החדש שלי. ראו בתמונה (כמובן שלא פרסומת ,אלא המלצה), כוסיות ה'שוט' שנועדו לשתייה דווקא, קשיחות ודומות לכוסיות זכוכית וגם ניתנות לשטיפה ושימוש חוזר. הגליק הגדול שהן עבות מהרגיל, פחות שבירות ועולות ממש כלום. לא אספר לכם איך אני בודקת חוזק כוסיות בחנות..:) ומותירה אותן ככה שם
הכוסיות נקראות 'בוטיק'-10 כוסיות 'שוט מרובע'. נמכרות במארז פלסטי שקוף במחיר של כ 8.90 למארז בחנויות לציוד חד פעמי
את מפיות הנייר היפות (יבוא גרמני) מצאתי ברשת טיב טעם. על שקיות הזילוף החדישות (קטנות) ונוחות לשימוש, אכתוב בהמשך, כולל צילום
מאה וחמישים צילומים לערך עבר הקינוח החדש שלנו, והחזיק מעמד. לטובתו יש לציין שהוא לא עבר עיבוד בפוטושופ, כמו שום צילום בבלוג שלנו. הכל טבעי, לגמרי והמתיקות עדינה ומתונה, ככה אנו אוכלים, כדאי גם לכם
תותים ושמנת חמוצה הם קלאסיקה הזכורה לרובנו מהילדות, כאן היא מכילה טוויסט קטן ההופך אותה לקינוח אלגנטי בכוס
מעדן תות שדה ודאבל שמנת
הכמות: 10-12 יחידות של 60 מ"ל
:מרכיבים
כוס שמנת מתוקה = 250 מ"ל- שמנת מתוקה 32% שומן אפשר גם 38%
שליש כוס סוכר לבן = 67 גרם
כפית וחצי אבקת ג'לטין טהור
שתי כפות מי ברז
מיכל שמנת חמוצה 15% שומן = 200 מ"ל
מעט תמצית וניל או משחת וניל - לא חובה
חופן תות שדה טרי או פרי עונתי אחר לקישוט, אפרסמון יתאים
--
מעט שמנת מתוקה מוקצפת לקישוט- לא חובה
--
קלחת או סיר קטן
-
עשר עד 12 כוסיות/כלי הגשה מזכוכית או קרמיקה או חד פעמיים בתכולה של 60 מ"ל או מיכלים גדולים יותר להכנת קינוח גדול יותר
:אופן ההכנה
.יוצקים את השמנת המתוקה לקלחת או לסיר קטן. מוסיפים את הסוכר ומערבבים
מחממים על להבה בינונית קטנה. בינתיים מפזרים את אבקת הג'לטין לתוך קערית עם 2 כפות מי ברז. מנערים את האבקה למים, אין צורך לערבב. מניחים לג'לטין להתמוסס במים למשך 5 דקות
כשהשמנת המתוקה חמה מאוד והסוכר נמס, מוסיפים בזילוף את הג'לטין המומס במים. מבשלים עד סף הרתיחה. עד שנראות בועיות אחדות
.מניחים את הקלחת על השיש למשך כ- 10 דקות
.מוסיפים מעט וניל - לא חובה
.בקערית מערבבים מעט את מיכל השמנת החמוצה במזלג
.מוסיפים את השמנת החמוצה לקערה עם תערובת השמנת המתוקה. מערבבים קלות
.מחלקים את המעדן בין הכוסיות באופן שווה. מצננים מעט במקרר או בפריזר עד להתגבשות
.מרסקים מספר תותים בשלים במעבד מזון. במידת הצורך ממתיקים באבקת סוכר
יוצקים מספר כפיות רסק תות על כל מעדן. חשוב שהמעדן יהיה קר לגמרי, באופן זה תיווצר 'שכבת' רוטב תות אדומה שלא תשקע לתוך השמנת
.מקציפים מעט שמנת מתוקה. מזלפים על כל מנה
.מקשטים בפיסת תות שדה- מומלץ לנגב לפני כל חתיכת תות חתוך במגבת נייר
.במקום תותי שדה ניתן להשתמש במחית אפרסמונים טרייה או בפרי עונתי ורך אחר לטעם
:עדכון מאסטר שף
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
.וזה קרה היום
הכל אולי בזכות שתי סלסלות התות שדה 'ביו' , 'שתיים ב- 10 ש"ח' , הבודדות על המדף , רגע לפני סגירת המרכול הסמוך לחניון
כמה דברים טובים חברו להם יחד: הזיזו את השעון . הזזנו גם אנו כמו כולם, אך השעון המרכזי בבית מורה עדיין שעה אחת אחורה
מישהו כאן ... (שכעת קרא לקינוח 'פנקוטה') עצל לעלות על הסולם הגבוה בשביל להוריד את השעון ולכוון אותו
בחנות לכלים חד פעמיים ומוצרי אפייה מצאתי את כוסיות הפלסטיק לקינוח החדש שלי. ראו בתמונה (כמובן שלא פרסומת ,אלא המלצה), כוסיות ה'שוט' שנועדו לשתייה דווקא, קשיחות ודומות לכוסיות זכוכית וגם ניתנות לשטיפה ושימוש חוזר. הגליק הגדול שהן עבות מהרגיל, פחות שבירות ועולות ממש כלום. לא אספר לכם איך אני בודקת חוזק כוסיות בחנות..:) ומותירה אותן ככה שם
הכוסיות נקראות 'בוטיק'-10 כוסיות 'שוט מרובע'. נמכרות במארז פלסטי שקוף במחיר של כ 8.90 למארז בחנויות לציוד חד פעמי
את מפיות הנייר היפות (יבוא גרמני) מצאתי ברשת טיב טעם. על שקיות הזילוף החדישות (קטנות) ונוחות לשימוש, אכתוב בהמשך, כולל צילום
מאה וחמישים צילומים לערך עבר הקינוח החדש שלנו, והחזיק מעמד. לטובתו יש לציין שהוא לא עבר עיבוד בפוטושופ, כמו שום צילום בבלוג שלנו. הכל טבעי, לגמרי והמתיקות עדינה ומתונה, ככה אנו אוכלים, כדאי גם לכם
תותים ושמנת חמוצה הם קלאסיקה הזכורה לרובנו מהילדות, כאן היא מכילה טוויסט קטן ההופך אותה לקינוח אלגנטי בכוס
מעדן תות שדה ודאבל שמנת
הכמות: 10-12 יחידות של 60 מ"ל
:מרכיבים
כוס שמנת מתוקה = 250 מ"ל- שמנת מתוקה 32% שומן אפשר גם 38%
שליש כוס סוכר לבן = 67 גרם
כפית וחצי אבקת ג'לטין טהור
שתי כפות מי ברז
מיכל שמנת חמוצה 15% שומן = 200 מ"ל
מעט תמצית וניל או משחת וניל - לא חובה
חופן תות שדה טרי או פרי עונתי אחר לקישוט, אפרסמון יתאים
--
מעט שמנת מתוקה מוקצפת לקישוט- לא חובה
--
קלחת או סיר קטן
-
עשר עד 12 כוסיות/כלי הגשה מזכוכית או קרמיקה או חד פעמיים בתכולה של 60 מ"ל או מיכלים גדולים יותר להכנת קינוח גדול יותר
:אופן ההכנה
.יוצקים את השמנת המתוקה לקלחת או לסיר קטן. מוסיפים את הסוכר ומערבבים
מחממים על להבה בינונית קטנה. בינתיים מפזרים את אבקת הג'לטין לתוך קערית עם 2 כפות מי ברז. מנערים את האבקה למים, אין צורך לערבב. מניחים לג'לטין להתמוסס במים למשך 5 דקות
כשהשמנת המתוקה חמה מאוד והסוכר נמס, מוסיפים בזילוף את הג'לטין המומס במים. מבשלים עד סף הרתיחה. עד שנראות בועיות אחדות
.מניחים את הקלחת על השיש למשך כ- 10 דקות
.מוסיפים מעט וניל - לא חובה
.בקערית מערבבים מעט את מיכל השמנת החמוצה במזלג
.מוסיפים את השמנת החמוצה לקערה עם תערובת השמנת המתוקה. מערבבים קלות
.מחלקים את המעדן בין הכוסיות באופן שווה. מצננים מעט במקרר או בפריזר עד להתגבשות
.מרסקים מספר תותים בשלים במעבד מזון. במידת הצורך ממתיקים באבקת סוכר
יוצקים מספר כפיות רסק תות על כל מעדן. חשוב שהמעדן יהיה קר לגמרי, באופן זה תיווצר 'שכבת' רוטב תות אדומה שלא תשקע לתוך השמנת
.מקציפים מעט שמנת מתוקה. מזלפים על כל מנה
.מקשטים בפיסת תות שדה- מומלץ לנגב לפני כל חתיכת תות חתוך במגבת נייר
.במקום תותי שדה ניתן להשתמש במחית אפרסמונים טרייה או בפרי עונתי ורך אחר לטעם
:עדכון מאסטר שף
הערב,יום שבת, שודר שלב חצי הגמר בו הכריעו שופטי מאסטר שף כי נוף עתאמנה-אמסעיל, מסרט וולדמיכאל ועידו קרוננברג הם 3 המתמודדים שיתחרו על תואר המאסטר שף הבא של ישראל
את הכרטיס הראשון לנבחרת קיבלה נוף, אחריה מסרט ולישורת האחרונה הגיעו שלמה עזרן ועידו –
בסיומה הכריעו השופטים כי הכרטיס השלישי לגמר מגיע לעידו
הגמר יתקיים בשידור חי, במוצ"ש, 5/4 ב- 21:00 בקשת
משימת הגמר של השלישייה הינה להכין ארוחה מלאה- מנה ראשונה, עיקרית וקינוח.
את מנות הגמר של הפיינליסטים יטעמו השופטים ו-100 איש שזכו להיות טועמים.
לצורך הטעימות ישחזרו במדויק צוות טבחים, לפי מתכון של הפיינליסטים,
את מנות הקינוח שיוגשו לטועמים.
בסיום שלב זה יכריעו השופטים, הטועמים והקהל מי הם שני המתמודדים שיגיעו לשלב הדו קרב,
בסיומו יקבע מי יהיה המאסטר שף של ישראל.
חידוש נוסף העונה ולראשונה גם בעולם- שני המתמודדים שיזכו לניקוד הגבוה ביותר יצאו מייד
לדו קרב בישול שיועבר בשידור חי.
לרשות המתמודדים תעמוד חצי שעה בלבד, במהלכה הם יצטרכו לבשל את מנת הגמר המושלמת שלהם.
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
No comments:
Post a Comment