03/04/2014

*בננה אפויה בבצק פריך עם רוטב לימוני וצימוקים

את המשחק הזה עם הבננות תכננתי כבר מזמן: לעטוף בננות בבצק פריך ולאפות אותן בתנור. ארבעת הבננות היתומות במטבח לא יכלו עוד להמתין ורואים עליהן (כאן בצילום). ניגשתי השבוע לשחק, בידיעה שהתוצאה לא וודאית ומאוד מסקרנת 
 
 
? איך מכינים בננות בבצק
מכינים בצק פריך בכמות קטנה. מצננים מעט במקרר או בפריזר . מרדדים דק. מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים. אורכו של כל מלבן בצק יכיל את אורכה של הבננה ועוד קצת בצדדים, רוחב הבצק צריך לעטוף את הבננה מכל צד
 
 
בכל חלק (רבע) בצק מניחים בננה קלופה. אפשר (רצוי , מכיון שהבצק אינו מכיל סוכר) קודם לגלגל את הבננה בסוכר לבן או סוכר חום/זהוב או סוכר מעורב בקינמון. מהדקים את הבצק סביב הבננה


 
.מכינים 4 בננות עטופות בבצק. מניחים אותן בתבנית אפייה גדולה. אופים בחום גבוה דקות אחדות
 
 
בזמן שהבננות נאפות , מבשלים רוטב לימוני עם צימוקים. את הרוטב נמזוג על הבננות האפויות בתום האפייה. הרוטב השקוף יעניק לבננה ברק ומתיקות
 
על נייר האפייה: עסיס הבננות
את הבננות האפויות בבצק טעים לאכול בעודן פושרות או כשהן בטמפרטורת החדר. אי אפשר להקפיאן ,גם לא לשמור במקרר. הבצק מתרכך
 

בננות אפויות בבצק: המתכון
.הכינו 4 בננות קלופות. חממו תנור לחום גבוה 220 מעלות. רפדו תבנית גדולה בנייר אפייה
במעבד מזון הכינו בצק פריך: כוס קמח (140 גרם), קורט מלח. לחתוך פנימה 50 גרם חמאה, לעבד לפירורים
להוסיף כפות אחדות של מים קרים (מהמקרר) ללוש קצרות לכדור בצק. לקרר את הבצק שעה במקרר או חצי שעה בפריזר
.לרדד את הבצק למלבן דק. לחתוך לרוחב ל- 4 חלקים שווים
.להניח בכל חלק בצק בננה שלמה או בננה שגולגלה קודם בסוכר/סוכר וקינמון
.לגלגל את הבצק סביב הבננה, להדק יפה את הקצוות
להניח את הבננות על נייר האפייה שבתבנית. לאפות כ- 15 דקות בתנור החם. כשהבננות מפרישות מעט נוזלים על נייר האפייה והן מעט זהובות - יש להוציאן מהתנור
-בזמן שהבננות נאפות הכינו את הרוטב
:בקלחת או סיר קטן חממו על להבה קטנה ונמוכה
רבע כוס סוכר לבן (50 גרם), כפית וחצי קמח לבן, קורט מלח, חצי כוס מים רותחים. בשלו כ-10 דקות עד שמבעבע ומסמיך מעט
הוסיפו מיץ וגרידה/זסט מחצי לימון, כף חמאה ו- 2 כפות צימוקים. ערבבו והסירו מהלהבה
.מיזגו מהרוטב על הבננות החמות
--
.חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

No comments:

assets Creative Commons License