19/04/2014

*רוטב משורש חזרת + כרובית בטחינה

 האם נותר לכם שורש חזרת מפסח?.. במידה ולא, או שלא רכשתם (מה נעשה עם השורש הזה?) רוצו לקנות שורש אחד לפחות (לשמור בקירור) לפני שייגמר (ותרו על השורשים עם הכתמים הירקרקים). הרוטב הזה על בסיס שורש החזרת הטרי -פיקנטי, חרפרף, רענן ונהדר (תודה לאלטון בראון על הרעיון משנת 2004). מערבבים חמישה מרכיבים בקערה והרוטב כבר מוכן. מומלץ להכין את הרוטב שעות אחדות לפני ההגשה. וכן, גירוד שורש חזרת במגרדת מזיל דמעות, אבל מעט. הרוטב ישתדך היטב עם סלטי ירקות, ירקות חיים וגם חמים/קרים מבושלים, דגים וגם ככה עם כפית. לשמור במקרר 2-3 שבועות

 
רוטב חזרת קרמי עם שמנת
?איך מכינים
בקערה מערבבים חתיכת שורש חזרת קלוף ומגורד דק (רבע כוס מגורד=25 גרם) + מיכל שמנת חמוצה 15% + כף חרדל דיז'ון (רצוי גרגירי ולא חלק) + חצי כפית מלח אטלנטי /מלח רגיל + שפע (רבע כפית) פלפל שחור גרוס טרי
.שומרים בצינצנת או קערית מכוסה עד 2-3 שבועות בקירור

מנת הכרובית בטחינה מערב פסח
מחממים תנור אפייה לחום גבוה 220 מעלות. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה, משמנים במעט שמן רגיל (למשל שמן קנולה)- לא שמן זית

שוטפים ראש גדול של כרובית יפה. מפרקים לפרחים קטנים בגודל נגיסה. מניחים בשכה אחת בתבנית. בוזקים מעל מעט מלח אטלנטי ושמן קנולה נוסף
אופים כ- 30 דקות או עד שפרחי הכרובים זהובים היטב . באמצע האפייה הופכים את כל הכרובית שבתבנית
מעבירים את הכרובית האפויה לצלחת הגשה
מכינים טחינה טרייה (עם מים רותחים/חמים) מתבלים בנדיבות בשום ומיץ לימון סחוט טרי.
יוצקים את הטחינה על הכרובית.
מזלפים מעל מעט רכז רימונים (לא להחליף ברוטב רימונים).
מקשטים בהרבה עלי פטרוזילה קצוצה.
מגישים מיד

:טעמנו ואהבנו - מוצר חדש
.טחינה 'חצי חצי' עם 55% שומשום מלא תוצרת אחוה
.'הקומוניקט הבטיח 'טחינה חדשה עשירה בסידן, ברזל וויטמינים.. טחינה גולמית משובחת
מומחה הטחינה שלנו , ערבב את הטחינה הגולמית עם מיץ לימון סחוט טרי ומעט מלח (המוצר אינו מכיל תוספת מלח),  התקבלה טחינה חלקה, בהירה ומעודנת בטעמה, נאכלה עם סלט ירקות
.מחיר מומלץ לצרכן:13-15 ש"ח לאריזה של 500 גרם
--
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
ליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

No comments:

assets Creative Commons License