30/12/2014

פיתה ערבית עם זעתר

!הבו לי זעתר.. ושמן זית.. וקצת לאבנה ליד
קל מאוד להכין פיתות עם זעתר, והטעם ממש ממכר: פיתות ללא כיס המוכנות מבצק שמרים ונאפות דקות ספורות בתנור חם מאוד כשהן מצופות בתערובת זעתר ושמן זית. הפעם הגשתי אותן עם גבינת לאבנה שהוכנה יום קודם מיוגורט 4.5%. הפיתה הלוהטת עם הגבינה הרכה והקרירה - צירוף נהדר




.חום התנור משחים מעט את ציפוי הזעתר וקצוות הפיתות, אל תבהלו, זה בסדר וטעים מאוד ככה
.את תערובת הזעתר שלנו רכשנו בשוק נצרת, תערובות זעתר נמכרות במרכולים
מתכון לפיתה ערבית עם זעתר
הכמות: 16 יחידות קטנות או 8 יחידות גדולות יותר
:מרכיבים
-לתערובת השמרים
שבעה גרם שמרים יבשים = 2.25 כפיות מדידה
חצי כפית סוכר לבן
כוס מים חמימים
לבצק
שש כוסות קמח מיוחד ללחם (840 גרם) או קמח רגיל מנופה
ככוס מים חמימים
כף מלח דק
שלוש כפות שמן זית
- :ציפוי זעתר
(ככוס תערובת זעתר (תערובת התבלינים המוכנה
חצי עד 3/4 כוס שמן זית
:אופן ההכנה
:השמרים
.בקערה קטנה יש לערבב את כוס המים החמים, הסוכר והשמרים. לבחוש להמסת השמרים
.לכסות ולהניח לתערובת לתסוס 7-10 דקות
-
בקערת מיקסר עם וו לישה, לשים את הקמח, מלח, שמן זית, תערובת השמרים התוססת וחצי מכמות המים החמים. להתחיל ללוש , להוסיף מים נוספים (סה"כ ככוס מים או מעט יותר) לקבלת בצק אחיד וחלק הנפרד מדפנות הקערה. ללוש את הבצק כ- 5 דקות
.אפשר ללוש את הבצק בקערה וידנית, במקרה זה לושו 2 דקות נוספות
להעביר את הבצק לקערה גדולה משומנת במעט שמן, להפוך פעם אחת. לכסות ולהניח להתפחה עד שמכפיל את הנפח , כשעה וחצי , יותר או פחות בתלות במזג האויר
:עיצוב ואפייה
.בזמן שהבצק תופח לחמם תנור לחום גבוה מאוד 250-260 מעלות
.כשהתנור כמעט חם לגמרי, הכניסו לתוכו (בשליש התחתון של התנור) תבנית אפיה (ללא נייר אפייה) וחממו היטב
.להניח את הבצק התפוח על משטח רידוד, לשטח מעט ולחלק ל- 16 או 8 חלקים שווים
.לרדד את חלקי הבצק לעיגולים דקים אך לא דקים מדי. העיגולים הקטנים יהיו בקוטר 12-13 ס"מ
.בקערית לערבב את מרכיבי ציפוי הזעתר לממרח לא סמיך מדי
.למרוח ככף ציפוי על כל עיגול בצק
לסדר את עיגולי הבצק על התבנית/יות חמות (לצפות את התבנית בנייר אפייה רגע לפני ההכנסה לתנור). לאפות בתנור הלוהט כ 10 דקות או עד שהבצק זהוב היטב
.להגיש מיד
.במידה ונותרו פיתות, אחסנו במקפיא בשקית אטומה
.חממנו מחדש בחום בינוני דקות ספורות- אין צורך להפשיר קודם לכן


:שלוש וחצי דקות של יופי


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License