02/03/2015

**תמרים בקפה והל: קינוח בהפתעה

תמרים . קפה. הל. קינמון וגם לאבנה

את הקינוח הזה מכינים ב- 5 דקות: תמרים עסיסיים מזן מג'הול טבולים בקפה ותבלינים. הקפה השחור מחוזק בתרמילי הל, ומעט קינמון. וליד, גבינת לאבנה שהוכנה מיוגורט בלקני לפני יומיים. שילוב טעמים נהדר. הגישו את התמרים בקפה בצינצנת יפה יחד עם משלוח המנות
 
 
תמרים בקפה - קינוח מהמטבח הערבי
מומלץ להכין 24-48 שעות מראש
הכמות: צינצנת קטנה
:מרכיבים
מאתיים (200) גרם תמרים, רצוי תמרים מזן מג'הול
מאתיים וחמישים (250) מ"ל קפה שחור חזק וחם
חצי כפית סוכר לבן
חמישה עד 10 תרמילי הל, לכתוש בעזרת עלי ומכתש
חתיכת מקל קינמון או רבע כפית קינמון טחון
:להגשה
גבינת לאבנה
:אופן ההכנה
לעשות חתך לאורכו של כל תמר, להוציא את הגלעין. לשמור על התמר שלם. לסדר את כל התמרים בצינצנת זכוכית
לערבב את הקפה השחור עם הסוכר, תרמילי ההל והקינמון. להביא לרתיחה ולהסיר מהאש. להניח ל- 2 דקות
לצקת את הקפה על התמרים (אפשר להוציא את תרמילי ההל ומקל הקינמון- לא חובה), לכסות את הצינצנת במכסה ולאחסן במקרר
.לכל מנה- להגיש תמרים אחדים קרים לצד כפיות אחדות של הקפה וגבינת לאבנה ליד

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License