!יש קינמון בעוגיה שלי
.מהיום, אפשר כבר להכין בבית : עוגיות ספקולוס וזה קל וטעים מאוד
רדדו את בצק העוגיות המקורר דק, כך תקבלו עשרות עוגיות שחומות, פריכות בטעם קינמון. חובבי קינמון יכולים לחזק את הטעם בהוספת חצי כפית נוספת של קינמון טחון
את מרכיבי העוגיות ניתן לבחוש ידנית או בקערת המיקסר. הבצק יישמר בקרור גם עד 3 ימים. הוציאו את הבצק מהמקרר דקות אחדות לפני רידוד והאפייה
.מהיום, אפשר כבר להכין בבית : עוגיות ספקולוס וזה קל וטעים מאוד
רדדו את בצק העוגיות המקורר דק, כך תקבלו עשרות עוגיות שחומות, פריכות בטעם קינמון. חובבי קינמון יכולים לחזק את הטעם בהוספת חצי כפית נוספת של קינמון טחון
את מרכיבי העוגיות ניתן לבחוש ידנית או בקערת המיקסר. הבצק יישמר בקרור גם עד 3 ימים. הוציאו את הבצק מהמקרר דקות אחדות לפני רידוד והאפייה
עוגיות ספקולוס
:מרכיבים
מאה עשרים וחמישה (125) גרם חמאה רכה
מאה וחמישים (150) גרם סוכר חום כהה
ביצה גדולה, בטמפרטורת החדר
מאתיים ועשרים (220) גרם קמח לבן רגיל
כפית אבקת אפייה = 4 גרם
כפית קינמון טחון
- -
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.בקערה לערבב את החמאה והסוכר החום. להוסיף את הביצה ולבחוש היטב
.לנפות לתוך הקערה את הקמח ואבקת האפייה. להוסיף את הקינמון, לערבב לבצק אחיד
.לשטח את הבצק לדיסקית עבה, לעטוף ולאחסן במקרר למשך כשעה (או עד 3 ימים)
:אפייה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 170 מעלות
לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים. חלק אחד לרדד דק (לא דק מדי) על משטח מקומח. את מחצית השנייה של הבצק לשמור במקרר
.לחתוך את הבצק למלבנים בגודל הרצוי. להניחם על נייר האפייה בתבנית במרחקים קטנים
.לאפות את העוגיות 10-13 דקות או עד שהן זהובות. להעביר לרשת לצינון ולשמור בכלי אטום
:טיפמתכון
:?רוצים לקשור את העוגיות יחד בסרט או חבל דק
.חוררו את העוגיות המונחות בתבנית לפני האפייה בעזרת קצה של קשית פלסטיק. החור ישאר גם לאחר האפייה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
:מרכיבים
מאה עשרים וחמישה (125) גרם חמאה רכה
מאה וחמישים (150) גרם סוכר חום כהה
ביצה גדולה, בטמפרטורת החדר
מאתיים ועשרים (220) גרם קמח לבן רגיל
כפית אבקת אפייה = 4 גרם
כפית קינמון טחון
- -
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.בקערה לערבב את החמאה והסוכר החום. להוסיף את הביצה ולבחוש היטב
.לנפות לתוך הקערה את הקמח ואבקת האפייה. להוסיף את הקינמון, לערבב לבצק אחיד
.לשטח את הבצק לדיסקית עבה, לעטוף ולאחסן במקרר למשך כשעה (או עד 3 ימים)
:אפייה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 170 מעלות
לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים. חלק אחד לרדד דק (לא דק מדי) על משטח מקומח. את מחצית השנייה של הבצק לשמור במקרר
.לחתוך את הבצק למלבנים בגודל הרצוי. להניחם על נייר האפייה בתבנית במרחקים קטנים
.לאפות את העוגיות 10-13 דקות או עד שהן זהובות. להעביר לרשת לצינון ולשמור בכלי אטום
:טיפמתכון
:?רוצים לקשור את העוגיות יחד בסרט או חבל דק
.חוררו את העוגיות המונחות בתבנית לפני האפייה בעזרת קצה של קשית פלסטיק. החור ישאר גם לאחר האפייה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment