* מקלוני לחם ממולאים *
חטיף חדש נולד השבוע במטבחנו :מקלוני לחם ממולאים. הכול יש פה- הבצק הרך, קל להכנה, לאחר תפיחה מהירה, יש לרדד, לחתוך, למלא בטונה (משומרת) או בשוקולד, לסגור ולהניח בתבנית אפיה גדולה.המקלונים הארוכים (כאצבעות) דומים ללחמניות דקות, רכות וממולאות. כייף להכין ויותר מזה לאכול
בצק השמרים עובר התפחה אחת ויתאים למלית מלוחה או מתוקה. המתכון יניב 24 מקלוני לחם שזופים (כן, מעט..יותר ממני) וטעימים. מומלץ לאכול את המקלונים בעודם חמים מהתנור או להקפיאם ולחמם היטב (בתנור, בחום בינוני) לפני האכילה
ומילה לגבי המליות: ניתן להכין מקלונים (כולם) במלית מלוחה או כולם מתוקים. למלית הטונה השתמשו בטונה איכותית בלבד- מומלץ להשתמש בטונה איטלקית (ריו מרה) בשמן זית או טונה איטלקית מתובלת (עם פלפל חריף): מעבירים את הטונה לצלוחית, מפוררים במזלג או ביד ומפזרים ישר (תמונה למטה) על הבצק
למלית השוקולד, השתמשתי בנשיקות שוקולד שהן שוקולד צ'יפס גדולים במיוחד. אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס רגילים (ולשים מעט יותר) או שוקולד איכותי קצוץ דק
:ותמונות משלבי ההכנה
מתכון למקלוני לחם ממולאים
הכמות: 24 יחידות
:מרכיבים לבצק
:לתערובת השמרים
רבע כוס מים חמימים
רבע כפית סוכר לבן
שתיים ורבע כפיות שמרים יבשים
:לבצק
כוס אחת חלב
שלושים גרם חמאה, חתוכה לקוביות
כף וחצי סוכר לבן
כפית ורבע מלח דק
ביצה גדולה בטמפרטורת החדר + ביצה גדולה נוספת מופרדת לחלמון + חלבון
שלוש וחצי כוסות קמח לבן רגיל מנופה (490 גרם) + 3-4 כפות קמח נוספות לפי הצורך
--
מעט קמח נוסף לקימוח
:מרכיבים למלית
למילוי כל הבצק (24 מקלונים) בטונה, יש להשתמש בשני מארזי טונה משומרת איטלקית- משקל 160 גרם לפני סינון כל מארז
למלית השוקולד- חופן שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ גס
:לגימור
חופן גדול שומשום או פרג שלם
:אופן ההכנה
לתערובת השמרים: לערבב בקערית את המים החמימים, הסוכר(1/4 כפית) והשמרים. להניח לתסיסה מכוסה, למשך 5-7 דקות
בקלחת או סיר קטן לחמם את החלב, חמאה, סוכר (כף וחצי) ומלח, לערבב להמסת החמאה. להסיר מהלהבה ולצנן לפושר
לצקת את תערובת החלב לקערת מיקסר. להוסיף את הביצה השלמה והחלמון. את החלבון לשמור בצד להברשת מקלוני הלחם
.להוסיף לקערה את תערובת השמרים התוססת
בהדרגה להוסיף את הקמח (3.5 כוסות). ללוש לבצק רך וחלק במשך 5-7 דקות. במידה והבצק מעט דביק, יש להוסיף מעט קמח- כף אחת בכל פעם
.להעביר את הבצק לקערה גדולה משומנת מעט. לכסות ולהתפיח להכפלת הנפח, שעה עד 1.5 שעות
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום גבוה 220 מעלות
.לחלק את הבצק לשני חלקים
.חלק אחד להניח על משטח רידוד מקומח היטב. חלק שני להחזיר לקערה
.לרדד את הבצק למלבן במידות 35 ס"מ על 30 ס"מ
.לחתוך את הבצק לרוחב לשני חלקים שווים כשהחלק הארוך (35 ס"מ) קרוב לנו
.כל מחצית בצק לחתוך לאורך לשישה פסי בצק. נקבל 12 פסים
.לפזר על כל פס בצק טונה מפוררת או חתיכות שוקולד. לחצי כמות בצק תספיק קופסא אחת של טונה
לסגור קצוות של כל פס בצק (לאורך) ליצירת מקלון בצק. אפשר למרוח את שולי הבצק (במברשת) במעט מים שיקל לאחד את שולי הבצק
.ליצור מקלוני בצק באופן זה מכל פסי הבצק
.להניח את המקלונים בתבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה
.להבריש את המקלונים בחלבון שנטרף קלות במזלג
.לפזר שומשום או פרג בנדיבות. להתפיח 20-30 דקות
.לאפות את מקלוני הלחם 12-15 דקות בתנור החם עד שהם זהובים שחומים היטב
.להעביר לרשת לצינון או להגיש מיד
.לאפות את הסבב השני באותו האופן
.נותרו מקלונים? שמרו אותם בפריזר בשקית הקפאה
מתכון למקלוני לחם ממולאים
הכמות: 24 יחידות
:מרכיבים לבצק
:לתערובת השמרים
רבע כוס מים חמימים
רבע כפית סוכר לבן
שתיים ורבע כפיות שמרים יבשים
:לבצק
כוס אחת חלב
שלושים גרם חמאה, חתוכה לקוביות
כף וחצי סוכר לבן
כפית ורבע מלח דק
ביצה גדולה בטמפרטורת החדר + ביצה גדולה נוספת מופרדת לחלמון + חלבון
שלוש וחצי כוסות קמח לבן רגיל מנופה (490 גרם) + 3-4 כפות קמח נוספות לפי הצורך
--
מעט קמח נוסף לקימוח
:מרכיבים למלית
למילוי כל הבצק (24 מקלונים) בטונה, יש להשתמש בשני מארזי טונה משומרת איטלקית- משקל 160 גרם לפני סינון כל מארז
למלית השוקולד- חופן שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ גס
:לגימור
חופן גדול שומשום או פרג שלם
:אופן ההכנה
לתערובת השמרים: לערבב בקערית את המים החמימים, הסוכר(1/4 כפית) והשמרים. להניח לתסיסה מכוסה, למשך 5-7 דקות
בקלחת או סיר קטן לחמם את החלב, חמאה, סוכר (כף וחצי) ומלח, לערבב להמסת החמאה. להסיר מהלהבה ולצנן לפושר
לצקת את תערובת החלב לקערת מיקסר. להוסיף את הביצה השלמה והחלמון. את החלבון לשמור בצד להברשת מקלוני הלחם
.להוסיף לקערה את תערובת השמרים התוססת
בהדרגה להוסיף את הקמח (3.5 כוסות). ללוש לבצק רך וחלק במשך 5-7 דקות. במידה והבצק מעט דביק, יש להוסיף מעט קמח- כף אחת בכל פעם
.להעביר את הבצק לקערה גדולה משומנת מעט. לכסות ולהתפיח להכפלת הנפח, שעה עד 1.5 שעות
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום גבוה 220 מעלות
.לחלק את הבצק לשני חלקים
.חלק אחד להניח על משטח רידוד מקומח היטב. חלק שני להחזיר לקערה
.לרדד את הבצק למלבן במידות 35 ס"מ על 30 ס"מ
.לחתוך את הבצק לרוחב לשני חלקים שווים כשהחלק הארוך (35 ס"מ) קרוב לנו
.כל מחצית בצק לחתוך לאורך לשישה פסי בצק. נקבל 12 פסים
.לפזר על כל פס בצק טונה מפוררת או חתיכות שוקולד. לחצי כמות בצק תספיק קופסא אחת של טונה
לסגור קצוות של כל פס בצק (לאורך) ליצירת מקלון בצק. אפשר למרוח את שולי הבצק (במברשת) במעט מים שיקל לאחד את שולי הבצק
.ליצור מקלוני בצק באופן זה מכל פסי הבצק
.להניח את המקלונים בתבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה
.להבריש את המקלונים בחלבון שנטרף קלות במזלג
.לפזר שומשום או פרג בנדיבות. להתפיח 20-30 דקות
.לאפות את מקלוני הלחם 12-15 דקות בתנור החם עד שהם זהובים שחומים היטב
.להעביר לרשת לצינון או להגיש מיד
.לאפות את הסבב השני באותו האופן
.נותרו מקלונים? שמרו אותם בפריזר בשקית הקפאה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment