.יום אחד סיגל באה לביקור
זה לא היה דבר יוצא דופן, אפשר לומר שביקורה היה נעים בדרך כלל, אלא שבאותו היום, חורף 2006 הביאה עמה עוגה. זו לא היתה סתם עוגה, אלא עוגת מייפל ריחנית במיוחד. היא אחזה ביד תבנית מלבנית לא קטנה בה היתה עוגה שזופה זרויה אגוזים קצוצים. והריח, הו הו, ריח של סירופ מייפל טוב. ריח שהתערבב עם ריח הגשם שהביאה איתה מבחוץ ומטריה צבעונית שטפטפה לאורך המסדרון. סיגל עבדה בסניף החיפאי, היינו הרבה על קו הטלפון אך את המתכון לעוגה הזו כנראה שקבלתי כבר לאחר הביס הראשון, במקום
יכולה לציין שאחד הדברים הטובים (שלקחתי איתי) מאותו מקום עבודה (לשעבר) היו מתכוני עוגות משובחות מאנשים שביקרו
עוגת המייפל הזו היא עוגה בחושה רכה רכה שמכינים בקערה אחת, קלת הכנה, חומרים זמינים וכייף לארוז אותה חתוכה למתנה. אני אוהבת לארוז עוגות למתנה
.שבעה מרכיבים, בערך, קערה אחת ופחות מ- 30 דקות אפייה. את המתכון פרסמתי לראשונה בשנת 2006 כאן
. את סירופ המייפל (השתמשו רק בסירופ אמיתי) אפשר להחליף בסילאן איכותי
עוגת המייפל של סיגל
:מרכיבים
שלוש ביצים גדולות או 4 ביצים בגודל בינוני
כוס וחצי סוכר לבן, אפשר להפחית קצת
כוס שמן קנולה
מאתיים וחמישים גרם גבינה לבנה 5% או 9%
שתי כוסות קמח לבן רגיל, מנופה
שתיים וחצי כפיות אבקת אפייה (= שקיק אחד אבקת אפייה) מנופה
כף תמצית וניל - לא חובה
-
חופן גדול אגוזי מלך קצוצים דק- אני אוהבת לקלותם קלות
סירופ מייפל או סילאן
זה לא היה דבר יוצא דופן, אפשר לומר שביקורה היה נעים בדרך כלל, אלא שבאותו היום, חורף 2006 הביאה עמה עוגה. זו לא היתה סתם עוגה, אלא עוגת מייפל ריחנית במיוחד. היא אחזה ביד תבנית מלבנית לא קטנה בה היתה עוגה שזופה זרויה אגוזים קצוצים. והריח, הו הו, ריח של סירופ מייפל טוב. ריח שהתערבב עם ריח הגשם שהביאה איתה מבחוץ ומטריה צבעונית שטפטפה לאורך המסדרון. סיגל עבדה בסניף החיפאי, היינו הרבה על קו הטלפון אך את המתכון לעוגה הזו כנראה שקבלתי כבר לאחר הביס הראשון, במקום
יכולה לציין שאחד הדברים הטובים (שלקחתי איתי) מאותו מקום עבודה (לשעבר) היו מתכוני עוגות משובחות מאנשים שביקרו
עוגת המייפל הזו היא עוגה בחושה רכה רכה שמכינים בקערה אחת, קלת הכנה, חומרים זמינים וכייף לארוז אותה חתוכה למתנה. אני אוהבת לארוז עוגות למתנה
.שבעה מרכיבים, בערך, קערה אחת ופחות מ- 30 דקות אפייה. את המתכון פרסמתי לראשונה בשנת 2006 כאן
. את סירופ המייפל (השתמשו רק בסירופ אמיתי) אפשר להחליף בסילאן איכותי
:מרכיבים
שלוש ביצים גדולות או 4 ביצים בגודל בינוני
כוס וחצי סוכר לבן, אפשר להפחית קצת
כוס שמן קנולה
מאתיים וחמישים גרם גבינה לבנה 5% או 9%
שתי כוסות קמח לבן רגיל, מנופה
שתיים וחצי כפיות אבקת אפייה (= שקיק אחד אבקת אפייה) מנופה
כף תמצית וניל - לא חובה
-
חופן גדול אגוזי מלך קצוצים דק- אני אוהבת לקלותם קלות
סירופ מייפל או סילאן
-
תבנית אפייה (מתכתית) מלבנית 20 על 30 ס"מ או תבנית מעט יותר גדולה 22.5 על 32.5 ס"מ
למדידת הכמויות השתמשו בסט כוסות וכפיות מדידה סטנדרטיות
:ההכנה
.מחממים תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה בינונית מערבבים את הביצים, סוכר, שמן, גבינה, קמח, אבקת אפייה והוניל
.לצקת לתבנית האפייה וליישר. לקשט באגוזים קצוצים
.לאפות בתנור החם 27-30 דקות עד שזהוב היטב וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
.להוציא מהתנור, לחורר מיד חורים בעזרת שיפוד עץ. לצקת סירופ מייפל על פני העוגה
.העוגה ניתנת להקפאה חתוכה לריבועים
תבנית אפייה (מתכתית) מלבנית 20 על 30 ס"מ או תבנית מעט יותר גדולה 22.5 על 32.5 ס"מ
למדידת הכמויות השתמשו בסט כוסות וכפיות מדידה סטנדרטיות
:ההכנה
.מחממים תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה בינונית מערבבים את הביצים, סוכר, שמן, גבינה, קמח, אבקת אפייה והוניל
.לצקת לתבנית האפייה וליישר. לקשט באגוזים קצוצים
.לאפות בתנור החם 27-30 דקות עד שזהוב היטב וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
.להוציא מהתנור, לחורר מיד חורים בעזרת שיפוד עץ. לצקת סירופ מייפל על פני העוגה
.העוגה ניתנת להקפאה חתוכה לריבועים
-----------
No comments:
Post a Comment