04/04/2020

רוטב פלפלים חריפים, מתכון נהדר

***רוטב פלפלים חריפים***
:ב- 15 למרץ השנה קבלתי מהגרדיאן הבריטי כתבה חדשה [קישור] עם הכותרת

A love letter home – recipes and stories of the Palestinian table

הכתבה אודות הספר החדש של טרה וסמי תמימי מ'משפחת אוטולנגי' ציינה את ספר הבישול הפלסטיני החדש של השניים וכללה איך אפשר שלא גם מתכונים, יש גם חומוס ומטעמים נוספים. בצילום הפותח את הכתבה שני המחברים יושבים זה לצד זה, אוחזים בצנצנת רוטב פלפלים אחת ירוקה, השנייה אדומה
הרוטב הזה מומלץ שיהיה בכל בית וכל הזמן מהסיבה שהוא קל להכנה והולך עם כל דבר, ביצים, דג, בשר וירקות
:הייתי חייבת להכין ברגע שהתאפשר להשיג מעט פלפלים חריפים ירוקים טריים וזו התוצאה
הרוטב שלי לפני טעימה ראשונה
רוטב פלפלים חריפים- המתכון
:לצנצנת אחת בינונית
מאתים וחמישים (250) גרם פלפלים חריפים ירוקים או אדומים - לקטום קצוות, לפרוס דק עם הגרעינים
כף אחת מלח
שלוש כפות חומץ תפוחים
כף מיץ לימון
שמן זית לכיסוי
-
.לערבב היטב את פרוסות הפלפל החריף עם המלח. להעביר לצנצנת, לאחסן במקרר 2-3 ימים
.ביום השלישי לסנן את הפלפלים מהנוזלים, להעבירם למעבד מזון ולטחון
.להוסיף את החומץ ומיץ הלימון, לערבב ולהחזיר לצנצנת בה היו קודם פרוסות הפלפלים
.לצקת מעל כמות מספקת של שמן זית לכיסוי הפלפלים
.לאחסן במקרר
.הרוטב יישמר במקרר כ- 6 חודשים
.מומלץ לערבב מעט את הרוטב (עם השמן) לפני השימוש

:הערות שלי
הכנתי מחצית הכמות. להבא אכין כמות רגילה, אולי גם כפולה. קל יותר לטחון במעבד מזון כמות גדולה יותר של פלפלים והרוטב ממכר
.החריפות לטעמי מתונה, פחות חריף לי מסחוג
.השתמשתי במלח שולחני דק
.לפני שאתם פורסים את הפלפלים שימו כפפות או שקית ניילון על הידיים
.השתמשו בצנצנת זכוכית (עבה) עמידה בחום
חשוב לחטא את צנצנת הפלפלים עם מים רותחים, גם את המכסה, לייבש הפוך על מגבת נקיה. ההמלצה בכתבה שהצנצנת תהיה סטרילית ביי דה בוק או עם מים רותחים וייבוש
יש לאחסן את פרוסות הפלפלים עם המלח 3 ימים במקרר. לאחר מספר שעות במקרר המלח יימס לגמרי ומעט נוזלים יצטברו בצנצנת, זה בסדר. למחרת הנוזלים יהיו טיפונת ירקרקים גם זה בסדר, במיילא לפני טחינת הפלפלים נסנן מנוזלים
.כמה לטחון את הפלפלים? - החלטה שלכם. אני טחנתי לקבלת רסק ממש
.טעים מאוד על פרוסה עם גבינה לבנה
.נהדר כמתנה מהמטבח שלכם
צילמתי בשוק, בימים אחרים

No comments:

assets Creative Commons License