? האם אכלתם פעם עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית
!לא תוכלו לאכול אותה בשלמותה .. גם לא לבד בחושך כי היא ענקית
מדובר בעוגיית ענק בקוטר 22 ס"מ (!), במתיקות מתונה, גבוהה כזו, חצי רכה, עוגתית
.מערבבים בקערה אחת את כל המרכיבים ואופים כ 20 דקות, זה הכול
.זה מזכיר עוגה אבל בטעם של עוגייה
.אין צורך הפעם להשתמש במיקסר, הערבוב הידני קל ביותר
לאחר המתנה קצרה, נפרוס מהעוגייה הענקית משולשים, 8 או 16, נניח כל משולש בצלחת קטנה ומעל כדור גלידת וניל. קינוח מושלם ואהוב על כולם
:ב 2 מילים
!רוצו להכין
.מערבבים בקערה אחת את כל המרכיבים ואופים כ 20 דקות, זה הכול
.זה מזכיר עוגה אבל בטעם של עוגייה
.אין צורך הפעם להשתמש במיקסר, הערבוב הידני קל ביותר
לאחר המתנה קצרה, נפרוס מהעוגייה הענקית משולשים, 8 או 16, נניח כל משולש בצלחת קטנה ומעל כדור גלידת וניל. קינוח מושלם ואהוב על כולם
:ב 2 מילים
!רוצו להכין
~~~עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית~~
ל 8-16 מנות
חומרים:
90 גרם חמאה טובה מומסת, פושרת
1 כוס מדידה סוכר חום כהה = 140 גרם
כפית תמצית וניל איכותית, אפשר לשים קצת יותר
1 ביצה גדולה
כוס ורבע קמח לבן רגיל, מנופה = 175 גרם
1/4 כפית מלח דק
1/2 כפית אבקת אפייה, מנופה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
2/3 כוס שוקולד צ'יפס איכותיים (רצוי 60%) = 100 גרם
-
תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ - לשמן היטב תחתית ודפנות בחמאה מומסת
90 גרם חמאה טובה מומסת, פושרת
1 כוס מדידה סוכר חום כהה = 140 גרם
כפית תמצית וניל איכותית, אפשר לשים קצת יותר
1 ביצה גדולה
כוס ורבע קמח לבן רגיל, מנופה = 175 גרם
1/4 כפית מלח דק
1/2 כפית אבקת אפייה, מנופה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
2/3 כוס שוקולד צ'יפס איכותיים (רצוי 60%) = 100 גרם
-
תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ - לשמן היטב תחתית ודפנות בחמאה מומסת
אופן ההכנה:
לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות.
בקערה בינונית לערבב את החמאה המומסת, סוכר חום, וניל והביצה לתערובת חומה וחלקה (ערבוב קצר).
להוסיף לקערה ולערבב (ערבוב קצר) את הקמח, מלח, אבקת אפיה וסודה לשתייה (אפשר לערבב אותם יחד בנפרד ואז להוסיף).
לבחוש לקערה 1/3 כוס שוקולד צ'יפס. לשטח בעזרת מרית את התערובת בתבנית המשומנת.
לפזר למעלה את יתרת כמות השוקולד צ'יפס (1/3 כוס).
לאפות בתנור החם 20-22 דקות.
לקרר מעט על השיש. לחתוך למשולשים ולהגיש חמים עם כדור גלידת וניל מעל.
במידה ותרצו להוציא את העוגייה הגדולה בשלמותה (אפשר לארוז ולשנע), העבירו סכין מריחה סביב הדפנות ומעט בבסיס, הפכו על נייר אפיה כשהעוגה התקררה כבר
לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות.
בקערה בינונית לערבב את החמאה המומסת, סוכר חום, וניל והביצה לתערובת חומה וחלקה (ערבוב קצר).
להוסיף לקערה ולערבב (ערבוב קצר) את הקמח, מלח, אבקת אפיה וסודה לשתייה (אפשר לערבב אותם יחד בנפרד ואז להוסיף).
לבחוש לקערה 1/3 כוס שוקולד צ'יפס. לשטח בעזרת מרית את התערובת בתבנית המשומנת.
לפזר למעלה את יתרת כמות השוקולד צ'יפס (1/3 כוס).
לאפות בתנור החם 20-22 דקות.
לקרר מעט על השיש. לחתוך למשולשים ולהגיש חמים עם כדור גלידת וניל מעל.
במידה ותרצו להוציא את העוגייה הגדולה בשלמותה (אפשר לארוז ולשנע), העבירו סכין מריחה סביב הדפנות ומעט בבסיס, הפכו על נייר אפיה כשהעוגה התקררה כבר
No comments:
Post a Comment