מה אתם אוכלים לארוחת הבוקר?. היום יש לי הצעה טעימה עבורכם. עוגיה, עוגיית ענק גדולה ומפנקת כי ככה פותחים את היום!. כמה גדולה העוגיה שלי? 8 עד 9 ס"מ. אתם שואלים מה יש עוד בעוגיה? גם אגוזים, גם שוקולד, גם שיבולת שועל (עבה) וגם סוכר זהוב. הכל במידה והמתיקות עדינה. וכן, קבלו אישור לכרסם בעוגיה בכל שעה (עוגיה אחת ביום, כן?) . אפשר להכין את הבצק ידנית, הכול בקערה אחת. אצלנו אהבו מאוד מאוד את העוגיות החדשות שלי. רוצו להכין.
צילום: נועה שקד
עוגיות ענק
ל - 15 עוגיות גדולות מאוד (לתבנית הגדולה של התנור): מדדו את כל החומרים בכלי מדידה
חומרים:
100 גרם חמאה רכה
1/3 כוס סוכר לבן
1/3 כוס סוכר זהוב (דמררה)
1 ביצה גדולה (להוציא קודם מהמקרר שלא תהיה קרה)
חצי כפית תמצית וניל איכותית
מספר טיפות מיץ לימון סחוט טרי (1/8 כפית)
1 1/8 כוסות קמח לבן מנופה
1/4 כוס שיבולת שועל עבה (למשל זו בשקיות של "שקדיה")
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
1/4 כפית מלח דק
1 כוס שוקולד צ'יפס מריר איכותי
חצי כוס+ שליש כוס אגוזי פקאן קצוצים בסכין - אני אוהבת לקלות קודם (אפשר לשים אגוזי מלך).
ההכנה:
לרפד תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה. לחם תנור אפייה לחום בינוני נמוך 150 מעלות.
בקערת מיקסר או ידנית (הכנתי בקערת אמייל עם מזלג ואח"כ כף) להקרים היטב את החמאה עם סוכר לבן וסוכר זהוב.
להוסיף לקערה את הביצה, וניל ומיץ הלימון. להמשיך לערבל 2-3 דקות.
להוסיף לקערה קמח, אבקת סודה לשתייה (מומלץ לנפות אותם קודם יחדיו), מלח ושיבולת שועל. לבחוש קצרות (פחות מדקה).
ידנית להוסיף ובחוש לקערה אגוזים ושוקולד צ'יפס.
לגלגל 15 כדורים (זה קצת דביק אפשר עם ידיים לחות) שווים בגודלם. להניח במרחקים גדולים ושווים על נייר האפייה.
לאפות את העוגיות 19-20 דקות בחום 150 מעלות עד שהן זהובות אך מעט רכות במרכז.
להוציא את התבנית מהתנור, צנן את העוגיות בתבנית.
להעביר את העוגיות לכלי אטום (במידה ונשאר).
-
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2021
מטעמים הום-מייד: ריבות, רטבים, ממרחים, כבושים ,מתנות מהמטבח, קרושה וכתיבת תוכן איכותי
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment