09/08/2022

ריבת שזיפים צהובים- מתכון לריבה קלת הכנה ונהדרת

.סיעור מוחות על ספל קפה ובייגלה עם שומשום על הכנת ריבת שזיפים צהובים
ק"קליפת השזיפים הצהובים דקה מאלו האדומים", אומרת לי אימי ומוסיפה "לכן, זמן בישול השזיפים במים, יהיה קצר והקליפה לא תורגש בריבה". ומתברר שאמא צודקת, כמו בפעמים רבות אחרות


שבוע שעבר קפצתי לירקן השכונתי (הוא חדש בשכונה). שמעו, זה נהדר, רשת לממכר פירות וירקות פותחות לך סניף גדול כמעט מתחת לבית ועוד שמה לכל השכונה פלייר עם מבצעי השבוע. השזיפים הצהובים, חלקם אדומי לחיים ומנומשים משכו את עיניי (ובכלל, למדתי שפירות נוספים כמו אפרסקים ונקטרינות שיש להם כמו נמשים קטנים, הם מתוקים וטעימים יותר) . 7.90 לקילו סה"כ לשזיפים הצהובים אז קניתי לנו הביתה אחדים, ואז התברר שטעמם פשוט נפלא. אני חייבת חייבת לשמר את טעמם הנפלא, חשבתי לעצמי



.השבוע, אני מבקרת פעם נוספת אצל הירקן, השזיפים יקרים בשני שקלים לקילו ואני ממלאה 2 קילו מהיפים הללו
בבית, היתה התלבטות האם לבשל את השזיפים במים, קודם הוספת הסוכר לריבה ואם כן, מהי כמות המים וכמה סוכר נשים לקבלת ריבה סמיכה וטעימה, במתיקות עדינה ובדיוק במידה הנכונה
:החלטתי לבשל את השזיפים בכוס מים. הנה הם מתבשלים להם

בישול השזיפים במים היה קצר, הם התרככו ונמסו מהר לתוך המים. אז הוספתי להם סוכר, בכמות מדודה ומעט וניל טוב ובישלתי כשעה. הנה המתכון שלנו
!נסו גם אתם

ריבת שזיפים צהובים - המתכון:
לחתוך 1 ק"ג שזיפים (משקל הפרי כולל גרעינים) לרבעים לתוך סיר המתאים לבישול ריבה (סיר 4 ליטר תחתית עבה יתאים). לזרוק את הגלעינים.
להוסיף לסיר כוס מים = 200 מ"ל מים. להביא לרתיחה עדינה, לבשל עם מכסה לריכוך הפרי 15-20 דקות.
להסיר את המכסה, להוסיף לסיר 500 גרם סוכר לבן, לבחוש היטב להמסת הסוכר. להביא לרתיחה עדינה, להנמיך את הלהבה לבינונית ואח"כ ללהבה קטנטנה ולבשל בלי מכסה עד שהריבה מוכנה כ 60 דקות. מומלץ להוסיף כפית תמצית וניל איכותית או חתיכת מקל וניל בזמן הבישול. לכפות ולערבב מידיי פעם. לבדוק האם הריבה מוכנה על ידי מבחן הצלחת.
להעביר את הריבה לצינצנות מעוקרות, לצנן על השיש ולשמור במקרר.

 

No comments:

assets Creative Commons License