~~~~~~סורבה אפרסקים ~~~~~
!סורבה אפרסקים- מעודן, טבעי, במתיקות עדינה וטעם נפלא, רוצו להכין
סורבה אפרסקים המתכון
בקלחת מערבבים חצי כוס מדידה סוכר, חצי כוס מדידה מים ורבע כוס סירופ תירס בהיר. לבחוש על להבה בינונית עד שהסוכר נמס. להביא לרתיחה, לבשל דקה ללא בחישה. להניח על השיש עד שפושר/קר.
במעבד מזון נשים כ 700 גרם אפרסקים נקיים חתוכים גס, (משקל האפרסקים נטו ללא הגלעינים), נוסיף מיץ מלימון בינוני עסיסי ורבע כפית מדידה מלח דק. להוסיף מעל את את הסירופ.
לטחון הכול לתערובת חלקה. להעביר דרך מסננת משי.
הנה התערובת המוכנה לאחר סינון.
סירופ תירס ניתן לרכוש בחנויות מתמחות או בחלק מהמרכולים (רכשתי בטיב טעם).
השתמשתי בשני סוגי אפרסקים, השני אפרסק מזן 'פיתה' בעל גרעין קטנטן וטעם אפרסקי מודגש.
בתמונה, התערובת שנותרה לאחר סינון במסננת משי, שארית זו אפשר לאכול עם כפית... או להקפיא אך אין להכניס לסורבה בכדי שהסורבה יתקבל חלק
הסורבה במתיקות עדינה וטעמו נהדר, בתנאי שבחרתם פרי משובח..
רוצו להכין.
קרדיט לבסיס המתכון: ברוס ויינשטיין
No comments:
Post a Comment