22/07/2023

סורבה אפרסקים מתכון נפלא מ 6 מרכיבים

~~~~~~סורבה אפרסקים ~~~~~
!סורבה אפרסקים- מעודן, טבעי, במתיקות עדינה וטעם נפלא, רוצו להכין 


סורבה אפרסקים המתכון
בקלחת מערבבים חצי כוס מדידה סוכר, חצי כוס מדידה מים ורבע כוס סירופ תירס בהיר. לבחוש על להבה בינונית עד שהסוכר נמס. להביא לרתיחה, לבשל דקה ללא בחישה. להניח על השיש עד שפושר/קר.
במעבד מזון נשים כ 700 גרם אפרסקים נקיים חתוכים גס, (משקל האפרסקים נטו ללא הגלעינים), נוסיף מיץ מלימון בינוני עסיסי ורבע כפית מדידה מלח דק. להוסיף מעל את את הסירופ.
לטחון הכול לתערובת חלקה. להעביר דרך מסננת משי.
הנה התערובת המוכנה לאחר סינון.


לשמור במקרר עד שצונן היטב.
לערבל במכונת גלידה על פי הוראות היצרן. להעביר לכלי המיועד להקפאה ולאחסן בפריזר מספר שעות לפני ההגשה.

הערות:
סירופ תירס ניתן לרכוש בחנויות מתמחות או בחלק מהמרכולים (רכשתי בטיב טעם).
השתמשתי בשני סוגי אפרסקים, השני אפרסק מזן 'פיתה' בעל גרעין קטנטן וטעם אפרסקי מודגש.


בזמן הטחינה, מומלץ להשאיר את קליפות הפרי המוסיפות צבע לסורבה ובמילא מסוננות. את הפרי שכן קילפתי חלקית, טחנתי את קליפותיו עם מעט מהתערובת וסיננתי במסננת משי.
בתמונה, התערובת שנותרה לאחר סינון במסננת משי, שארית זו אפשר לאכול עם כפית... או להקפיא אך אין להכניס לסורבה בכדי שהסורבה יתקבל חלק


תערובת הסורבה תשנה מעט את צבעה בזמן הקירור (מורוד בהיר לורוד עתיק..) זה בסדר.
הסורבה במתיקות עדינה וטעמו נהדר, בתנאי שבחרתם פרי משובח..
רוצו להכין.
קרדיט לבסיס המתכון: ברוס ויינשטיין

RHINOS

RHINOS from Scooby Two on Vimeo.

Shimmy Marcus, 2012

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2023 מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, מוצרי קרושה, כתיבת תוכן איכותי ומקורי https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License