05/07/2023

סורבה מנגו נפלא וקל הכנה

~~~סורבה מנגו~~~
סורבה קל הכנה וטעים מאוד המורכב בעיקר ממנגו, מים וסוכר. טוחנים את המרכיבים הקרים, מעבירים למכונת גלידה ולאחר כמחצית השעה יש סורבה מנגו !!. הצבע נהדר, הריח מבושם, המתיקות מעודנת, מרענן וכל החבר'ה ביקשו יפה.. מנה נוספת. רוצו להכין


:כך תכינו סורבה מנגו
בוחרים 1.5 ק"ג מנגו יפים, שקליפתם מעט אדמדמה, צהובה, ירוקה ותוכנם מתוק וכתום. שוטפים את הפרי, מנגבים וקולפים בעזרת קולפן ירקות. חותכים את המנגו לחתיכות גדולות, מרחיקים את הגרעין ושמים לתוך מיכל מעבד מזון. מוסיפים 6 כפות מדידה מיץ לימון סחוט טרי, 200 גרם סוכר לבן=כוס, 250 מ"ל מים קרים=כוס, קורט מלח וכף וודקה או רום אמיתי. טוחנים הכול היטב במעבד מזון עד שהתערובת חלקה לגמרי
:בצילום- המרכיבים טחונים היטב


לקבלת סורבה חלק וקיטפתי אני ממליצה להעביר את התערובת דרך מסננת משי. כעת נצנן היטב במקרר (כשעה). נעביר למכונת גלידה ונפעיל לפי הוראות היצרן (זמן ערבול כ 30 דקות בתלות במכונה). יש להקפיא למספר שעות/לילה לפני ההגשה.
להוציא את סורבה המנגו מהפריזר 7-10 דקות לפני ההגשה.
נקבל כקילו סורבה. הכנתי בשני סבבים במכונת הגלידה.
גיוון: לטחון יחד עם המנגו מעט ג'ינג'ר טרי מגורד.


סנדור כץ יליד העיר ניו יורק, גורו ההתססה, כותב רבי המכר מדבר על התפקיד שממלאים החיידקים וההתססה בשמירה על בריאותנו. 

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2023 מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, מוצרי קרושה, כתיבת תוכן איכותי ומקורי https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License