!מתכון קל הכנה עד מאוד וטעים טעים. רוצו להכין
הכמות ל 10 לחמניות בייגלה שומשום. התפחה אחת, בישול קצרצר, לאכול חם מהתנור או מחומם, פשוט נהדר.בייגלה שומשוםל 10 יחידות בגודל בינוני/קטן (מנה אישית):
-
500 קמח לבן רגיל, מנופה
250 גרם מים חמים
1 ביצה בגודל בינוני, טרופה קלות (=50 גרם)
15 גרם שמרים טריים או 1/4 2 כפיות מדידה שמרים יבשים
8 גרם מלח דק= ככפית וחצי
1 כפית מדידה סוכר לבן
1 כף שמן זית
-
שומשום לבזיקה
-
1 חלבון קטן טרוף קלות במזלג להברשה
--
אופן ההכנה:בקערת מיקסר (או קערה לערבוב ידני) לערבב את הקמח והמלח.
בקערה נפרדת להמיס את השמרים *במחצית* מכמות המים. להוסיף את הסוכר ולערבב להמסה.
לצקת תערובת השמרים לקערה עם הקמח.
להוסיף את הביצה, יתרת המים וכף שמן הזית.
לערבל כ 10 דקות ידנית או כ 7 דקות במיקסר עם וו לישה לקבלת בצק אחיד וגמיש.
להתפיח את הבצק כשעה להכפלת נפחו.
-
עיצוב, בישול ואפיה:
לחמם תנור אפייה לחום גבוה 230 מעלות.
לחלק את הבצק ל- 10 חלקים שווים. לגלגל כל חלק לכדור. לשטח מעט את הכדורים.
בעזרת האצבע ליצור חור במרכז כל כדור. להניח על האצבע ולגלגל לבייגלה בתנועה סיבובית.
לבשל כל בייגלה במים רותחים כ 20 שניות מכל צד. להוציא עם כף מסננת, להניח על מגבת מטבח בד דקה ולא מגבת שעירה.להעביר את הבייגלה לתבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה, להבריש בחלבון טרוף, לפזר שומשום.
לאפות להזהבה טובה, כ 10 דקות בתנור החם ולאחר מכן לאפות כ 10 דקות נוספות עם טורבו במרכז התנור.
לאכול חםםםםם. הלחמניות ניתנות להקפאה, לחמם לפני ההגשה.-סרטון- מעגל הדבורים והסחלבים:
הכמות ל 10 לחמניות בייגלה שומשום. התפחה אחת, בישול קצרצר, לאכול חם מהתנור או מחומם, פשוט נהדר.בייגלה שומשוםל 10 יחידות בגודל בינוני/קטן (מנה אישית):
-
500 קמח לבן רגיל, מנופה
250 גרם מים חמים
1 ביצה בגודל בינוני, טרופה קלות (=50 גרם)
15 גרם שמרים טריים או 1/4 2 כפיות מדידה שמרים יבשים
8 גרם מלח דק= ככפית וחצי
1 כפית מדידה סוכר לבן
1 כף שמן זית
-
שומשום לבזיקה
-
1 חלבון קטן טרוף קלות במזלג להברשה
--
אופן ההכנה:בקערת מיקסר (או קערה לערבוב ידני) לערבב את הקמח והמלח.
בקערה נפרדת להמיס את השמרים *במחצית* מכמות המים. להוסיף את הסוכר ולערבב להמסה.
לצקת תערובת השמרים לקערה עם הקמח.
להוסיף את הביצה, יתרת המים וכף שמן הזית.
לערבל כ 10 דקות ידנית או כ 7 דקות במיקסר עם וו לישה לקבלת בצק אחיד וגמיש.
להתפיח את הבצק כשעה להכפלת נפחו.
-
עיצוב, בישול ואפיה:
לחמם תנור אפייה לחום גבוה 230 מעלות.
לחלק את הבצק ל- 10 חלקים שווים. לגלגל כל חלק לכדור. לשטח מעט את הכדורים.
בעזרת האצבע ליצור חור במרכז כל כדור. להניח על האצבע ולגלגל לבייגלה בתנועה סיבובית.
לבשל כל בייגלה במים רותחים כ 20 שניות מכל צד. להוציא עם כף מסננת, להניח על מגבת מטבח בד דקה ולא מגבת שעירה.להעביר את הבייגלה לתבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה, להבריש בחלבון טרוף, לפזר שומשום.
לאפות להזהבה טובה, כ 10 דקות בתנור החם ולאחר מכן לאפות כ 10 דקות נוספות עם טורבו במרכז התנור.
לאכול חםםםםם. הלחמניות ניתנות להקפאה, לחמם לפני ההגשה.-סרטון- מעגל הדבורים והסחלבים:
No comments:
Post a Comment