13/12/2008

*December VIIII רוגאלך הפתעה

רוגאלך הפתעה
והיום יש לנו עוגיות רוגאלך מקמח מלא מעורב בקמח רגיל. עוגיות קטנות שזופות הממולאות ריבה ואגוזים. המתכון קצר, זריז ואם לא תעבדו את הבצק יותר מדי זמן, תקבלו בצק פריך וממש נמס בפה

רוגאלך
נכין קודם את הבצק המצריך קרור
בקערת המיקסר לערבב:240 גרם חמאה רכה,חבילה של גבינת שמנת אמריקאית-פילדלפיה. כשתתקבל עיסה רכה ואחידה, נוסיף 1/4 כוס סוכר חום כהה וכפית תמצית וניל.לטרוף הכל היטב
להוסיף כוס ורבע קמח רגיל וגם כוס וחצי קמח מלא.
ללוש קצרות לקבלת בצק אחיד. לחלק את הבצק לשלושה חלקים ולשטח כל חלק. לעטוף כל חלק בנייר שעוה או ניילון. לאחסן במקרר לפחות לשעה
:עיצוב ואפייה
לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות. לרדד כל חלק מהבצק למלבן דק ככל האפשר. למרוח את הבצק בריבה שאתם אוהבים -אני מרחתי בריבת תות. לפזר מעל אגוזים קצוצים או תערובת של אגוזים קצוצים דק מאוד.לגלגל את הבצק לגלילה ארוכה מהצד הארוך. לחתוך לפרוסות בעובי של 2.5 ס"מ .להניח בתבנית. לחזור על פעולה זו עם יתר הבצק. למרוח את הרוגאלך עם חלב, לפזר מעט סוכר
לאפות בתנור החם כ-35 דקות.לצנן על רשת ולאחסן בכלי אטום
 
 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

No comments:

assets Creative Commons License