לחם לבן מהיר הכנה, הלחם שתרצו לאכול כל יום
שבע מאות וחמישים (750) גרם קמח מיוחד ללחם מנופה
שתי כפיות מלח דק
שבעים וחמישה גרם חמאה קרה חתוכה לחתיכות קטנות
שבעה גרם שמרים יבשים=2.25 כפיות מדידה של שמרים יבשים
כף אחת סוכר זהוב
שלוש מאות מ"ל חלב קר
:אופן ההכנה
לשים את הקמח בקערת המיקסר, להוסיף את המלח. ניתן ללוש את הבצק גם ידנית
.להוסיף את החמאה החתוכה דק. לבחוש לקבלת תערובת גרגרית
.להוסיף לקערה את הסוכר והשמרים
.לצקת חלב קר לכלי מדידה, להוסיף 150 מ"ל מים רותחים
.להוסיף את הנוזלים בהדרגה לתערובת הקמח ולהמשיך ללוש
.ללוש את הבצק במשך 10 דקות
.לשטח את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, לגלגל מהצד הארוך לגליל עבה
להניח את כיכר הלחם בתבנית כיכר גדולה בתכולה של 1 ק"ג, לקמח מעט ולחרוץ חריצים באלכסון
להדליק את התנור ולחממו לחום של 220 מעלות, בזמן שהתנור מתחמם להתפיח את כיכר הלחם, משך כארבעים דקות
.לאפות את הלחם במשך 35-40 דקות. לצנן לפני הפריסה
מתקבלת כיכר אחת גדולה מאוד. הלחם נפלא
שתי כפיות מלח דק
שבעים וחמישה גרם חמאה קרה חתוכה לחתיכות קטנות
שבעה גרם שמרים יבשים=2.25 כפיות מדידה של שמרים יבשים
כף אחת סוכר זהוב
שלוש מאות מ"ל חלב קר
:אופן ההכנה
לשים את הקמח בקערת המיקסר, להוסיף את המלח. ניתן ללוש את הבצק גם ידנית
.להוסיף את החמאה החתוכה דק. לבחוש לקבלת תערובת גרגרית
.להוסיף לקערה את הסוכר והשמרים
.לצקת חלב קר לכלי מדידה, להוסיף 150 מ"ל מים רותחים
.להוסיף את הנוזלים בהדרגה לתערובת הקמח ולהמשיך ללוש
.ללוש את הבצק במשך 10 דקות
.לשטח את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, לגלגל מהצד הארוך לגליל עבה
להניח את כיכר הלחם בתבנית כיכר גדולה בתכולה של 1 ק"ג, לקמח מעט ולחרוץ חריצים באלכסון
להדליק את התנור ולחממו לחום של 220 מעלות, בזמן שהתנור מתחמם להתפיח את כיכר הלחם, משך כארבעים דקות
.לאפות את הלחם במשך 35-40 דקות. לצנן לפני הפריסה
מתקבלת כיכר אחת גדולה מאוד. הלחם נפלא
2 comments:
הלחם נוסה והוכנס למחברת המתכונים הביתית :-)
תודה רבה. אכן לחם פשוט הכנה וממש טעים.
כמה כייף לקרא !בתאבון ותודה
Post a Comment