פאדג' לבן
פאדג' לבן זרוי בחמוציות חמצמצות זה שילוב צבע וטעם נהדר בממתק קל להכנה. את הפאדג' הכנתי לראשונה השבוע והגשתי אותו ארוז כמתנת יום הולדת לבן משפחתי. הכנת הפאדג' היא פשוטה, שימוש בחומרים ביתיים והיוותה אתגר מעניין שכלל עבודה מדויקת עם מד חום מיוחד לבישול, מדידת זמנים ועד לקבלת ממתק רך ממכר ונמס בפה
את המד חום שנועד לבישול ומדידת טמפרטורות של עד 120 מעלות צלציוס רכשתי בנסיעה לפריז בסתיו לפני 3 שנים. ללא תכנון מוקדם הגענו לחנות גדולה וותיקה מאוד המתמחה בציוד ואביזרי בישול ואפייה למקצוענים וחובבים מטבח. עולם ומלואו התגלה בפני ויחד עם ההיצע העצום רכשתי פריטים בודדים שמשמים אותי במטבח ביום יום כגון: משטחי סיליקון וגם את המד חום הזה
ניתן להכין את הממתק גם ללא מד חום, יחד עם הקפדה על הוראות ההכנה. הפאדג' הבהיר הוא ממתק לכל דבר ושונה במרקמו וטעמו מפאדג' השוקולד הכהה והקלאסי שמוכן לעיתים בתוספת אגוזים
פאדג' אופרה
Better Homes and Gardens מתכון מעובד מהאנציקלופדיה לבישול של
:החומרים
שתי כוסות סוכר לבן = 400 גרם
חצי כוס חלב = 125 מ"ל
חצי כוס שמנת מתוקה =125 מ"ל
כף אחת סירופ תירס בהיר, לרכישה בחנויות טבע/חנויות מתמחות בציוד/חומרי אפייה
רבע כפית מלח דק
כף חמאה = 15 גרם
כפית תמצית וניל
רבע כוס דובדבנים מסוכרים או חמוציות יבשות
תבנית מלבנית (אינגליש קייק) בגודל 23 על 13 ס"מ
:אופן ההכנה
.למרוח מעט חמאה בדפנות ותחתית סיר בתכולה של 2 ליטרים
.לשים בסיר ולערבב: סוכר, חלב, שמנת, סירופ תירס ומלח
.לבשל על להבה בינונית בבחישה מתמדת עד שהסוכר נמס והתערובת מתחילה לרתוח
לבשל את התערובת על להבה נמוכה כ- 15 דקות לבחוש מידי פעם ולבשל עד שהתערובת תגיע לטמפרטורת של 115 מעלות . יש לסיים את הבישול כשתערובת הפאדג' תהיה בדרגת 'כדור רך'-יש לצקת כפית מהתערובת לתוך מי קרים מאוד במידה ונוצר כדור שעדיין רך עם הוצאתו מהמים יש לסיים את הבישול
להסיר את הסיר מהלהבה ולצנן (ללא בחישה) במשך שעה ורבע. תערובת הפאדג' תהיה חמימה עדיין ובטמפרטורה של 43 מעלות
להוסיף לסיר הפאדג' את החמאה והוניל. לטרוף דקות אחדות בעזרת מקצף ידני עד שהתערובת מתחילה לאבד את הברק. בזריזות לבחוש פנימה דובדבנים או חמוציות
למרוח את תערובת הפאדג' על נייר אפייה משומן שהונח בתבנית. בעזרת סכין חדה לחרוץ פסים בעובי רצוי (כ 1.5 ס"מ) בעוד התערובת חמימה
לאחר צינון (לא במקרר) יש להוציא מהתבנית בעזרת נייר האפייה ולחתוך לריבועים בגודל הרצוי
.לאחסן במקרר
.יפה להגשה בעטרות נייר קטנות
ניתן להכין את הממתק גם ללא מד חום, יחד עם הקפדה על הוראות ההכנה. הפאדג' הבהיר הוא ממתק לכל דבר ושונה במרקמו וטעמו מפאדג' השוקולד הכהה והקלאסי שמוכן לעיתים בתוספת אגוזים
פאדג' אופרה
Better Homes and Gardens מתכון מעובד מהאנציקלופדיה לבישול של
:החומרים
שתי כוסות סוכר לבן = 400 גרם
חצי כוס חלב = 125 מ"ל
חצי כוס שמנת מתוקה =125 מ"ל
כף אחת סירופ תירס בהיר, לרכישה בחנויות טבע/חנויות מתמחות בציוד/חומרי אפייה
רבע כפית מלח דק
כף חמאה = 15 גרם
כפית תמצית וניל
רבע כוס דובדבנים מסוכרים או חמוציות יבשות
תבנית מלבנית (אינגליש קייק) בגודל 23 על 13 ס"מ
:אופן ההכנה
.למרוח מעט חמאה בדפנות ותחתית סיר בתכולה של 2 ליטרים
.לשים בסיר ולערבב: סוכר, חלב, שמנת, סירופ תירס ומלח
.לבשל על להבה בינונית בבחישה מתמדת עד שהסוכר נמס והתערובת מתחילה לרתוח
לבשל את התערובת על להבה נמוכה כ- 15 דקות לבחוש מידי פעם ולבשל עד שהתערובת תגיע לטמפרטורת של 115 מעלות . יש לסיים את הבישול כשתערובת הפאדג' תהיה בדרגת 'כדור רך'-יש לצקת כפית מהתערובת לתוך מי קרים מאוד במידה ונוצר כדור שעדיין רך עם הוצאתו מהמים יש לסיים את הבישול
להסיר את הסיר מהלהבה ולצנן (ללא בחישה) במשך שעה ורבע. תערובת הפאדג' תהיה חמימה עדיין ובטמפרטורה של 43 מעלות
להוסיף לסיר הפאדג' את החמאה והוניל. לטרוף דקות אחדות בעזרת מקצף ידני עד שהתערובת מתחילה לאבד את הברק. בזריזות לבחוש פנימה דובדבנים או חמוציות
למרוח את תערובת הפאדג' על נייר אפייה משומן שהונח בתבנית. בעזרת סכין חדה לחרוץ פסים בעובי רצוי (כ 1.5 ס"מ) בעוד התערובת חמימה
לאחר צינון (לא במקרר) יש להוציא מהתבנית בעזרת נייר האפייה ולחתוך לריבועים בגודל הרצוי
.לאחסן במקרר
.יפה להגשה בעטרות נייר קטנות
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים
No comments:
Post a Comment