סלסה מעגבניות וטורטיות מקמח תירס
למה אף אחד לא סיפר (לי) קודם כמה קל להכין סלסה מעגבניות טריות וטורטיות מקמח תירס ?.. וכמה הם טעימים יחדיו וגם לחוד
רק לצלם את כל התמונות הרבות לקח לי זמן רב יותר. סלסת העגבניות מזכירה סלט עגבניות רגיל בתוספת כוסברה (אפשר להמיר לפטרוזיליה) ובתיבול קליפת לימון מגוררת והרבה מיץ לימון. הטוויסט הקטן שעושה סלט מרענן כל כך
סלסה מעגבניות טריות
:החומרים
שתי עגבניות גדולות קצוצות
רבע עד שליש בצל אדום בינוני פרוס דק
ארבע כפות כוסברה קצוצה דק
שש כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת מלימון קטן
מלח גס לפי הטעם
:ההכנה
.לערבב את כל המרכיבים ולשמור בקרור עד ההגשה
שתי עגבניות גדולות קצוצות
רבע עד שליש בצל אדום בינוני פרוס דק
ארבע כפות כוסברה קצוצה דק
שש כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת מלימון קטן
מלח גס לפי הטעם
:ההכנה
.לערבב את כל המרכיבים ולשמור בקרור עד ההגשה
טורטיות מקמח תירס
הכמות : 8 טורטיות בקוטר כ- 20 ס"מ
:החומרים
שלושת רבעי כוס קמח רגיל
חצי כוס קמח תירס דק
חצי כוס מים חמים
:אופן ההכנה
.בקערה בינונית לערבב במזלג את 2 הקמחים
.להוסיף בהדרגה את המים ולערבב. ללוש עד קבלת בצק רך. ללוש את הבצק דקות ספורות
.לחלק את הבצק ל- 8 חלקים
לרדד כל חלק על משטח מקומח מעט לעיגול דק מאוד (כמעט שקוף) בקוטר של כ- 20 ס"מ. הבצק נמתח ונוח לעבודה עד מאוד) את יתר הבצק לשמור בינתיים מכוסה
לחמם מחבת קטנה (יבשה). להניח טורטיה אחת ו'לאפות' עד שהיא מוכנה בתחתית. להפוך לצד השני לדקות ספורות
.להגיש חם/קר. ניתן לשבור חתיכות מהטורטיה ולאכול כחטיף
2 comments:
תודה ענקית - המשפחה ליקלקה את האצבעות
:)
כמה כייף ! תודה :)
Post a Comment