סלט תפוחי אדמה ננסיים וכרישה
:עיינתי בספר הותיק שלי
basic flavorings - OLIVE OIL
הספר נכתב לפני שנים ע"י קלייר גורדון-סמיט, בעברה עורכת האוכל של המארי קלייר ופרימה מגזין. הספר כולל מגוון מנות העושות שימוש בשמן זית וכוללות: מעוררי תאבון, מנות פסטה, אורז, ירקות וגם מתוקים עשויים עם מגוון שמני זית (זה טעים למי שלא ניסה). בע"מ 17 בספר נמצא מתכון לסלט כרישות ותפוחי אדמה קטנטנים. הנה הסלט המוכן
:החומרים
כ- שבע מאות גרם תפוחי אדמה קטנטנים ,רחוצים ובקליפתם
כ- 450 גרם כרישה פרוסה
כ- 4 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה גס
שלוש כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
:אופן ההכנה
.לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים ומומלחים עד שהם רכים (15-20 דקות). לסנן מהמים
בנפרד לבשל במים רותחים מומלחים את הכרישה. אם יש לכם כרישה עבה, פרסו דק יחסית (כמו ששלי). כרישה דקה ניתן לפרוס את הכרישות באורך 2.5 ס"מ. הבישול קצר יחסית ואורך פחות מ- 10 דקות עד לריכוך. לסנן מהמים
:בקערת הגשה לערבב
שמן זית, מלח, פלפל שחור ופטרוזיליה. לחצות את תפוחי האדמה (גדולים יותר לחלק ל- 4) ולהוסיפם לקערה. לערבב בעודם חמים לספיגת הטעמים. להוסיף את הכרישה ולערבב הכל יחד
לתקן תיבול
ההמלצה בספר להוסיף לפני ההגשה שמן כמהין, אני הוספתי עוד מעט שמן זית
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית
2 comments:
שוב המון תודה אני מזמינה אותך שוב אלי מקווה שזה בסדר מצדך.
לאן? תודה
Post a Comment