.אתמול הכנתי ממרח חומוס טרי וטעים. "שהחומוס יהיה קצת גרגירי.." ביקש ממני הפיינשמקר שאוהב לנגב חומוס בבית
אז לילה לפני השרתי 3 כוסות חומוס יבש (אני אוהבת את החומוס של סוגת) בקערה גדולה עם הרבה מי ברז וללא שום תוספת. כמובן שחשוב לברור את החומוס היטב לפני ההשרייה וגם לשטוף אותו מספר פעמים לקבלת מי השרייה נקיים
:כאן בצילום - החומוס לאחר הבישול, ממש נמס בתוך ידי
למחרת , בושל החומוס מכוסה בהרבה מי ברז בסיר רגיל וגדול (8 ליטר) כחמישים דקות לאחר תחילת הרתיחה. לקראת סוף הבישול הוספתי מעט מלח שולחני
.הנחתי לגרגירי החומוס לעמוד מעט (כמחצית השעה) מכוסים במי הבישול, בסיר
מבעוד מועד הכנתי לימון גדול, שיני שום גדולות וקלופות, ביצים קשות חמות, טחינה גולמית משני סוגים, פטרוזיליה קצוצה,מלח אטלנטי,פפריקה ופלפל שחור גרוס טרי
טחנתי את החומוס עם מי הבישול בסבבים. לקראת סוף הטחינה הוספתי בהדרגה טחינה גולמית, מיץ לימון ושיני השום הפרוסות
העברתי את ממרח החומוס לקערה (זו היפה שבתמונה) ועירבבתי הכול. כל שנותר לאכול חומוס טרי וחמים או - להעביר לקופסאות. כל קופסא עוטרה בגרגירי חומוס מבושלים שלמים שנותרו בסיר, פלפל שחור, פפריקה, מלח אטלנטי, פטרוזיליה קצוצה ולא מעט.. שמן זית
!מעדן
..לאכול טרי
:) הגדילו התמונות , אל נא התעצלו
.הכנתם גם כן חומוס בבית ? שתפו אותי ושלחו לי תמונות של מנת החומוס שלכם
.תמונות 'טעימות' יפורסו כאן בפוסט עם ציון שם השולח/ת
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012
No comments:
Post a Comment