31/05/2012

** לשחק עם בננה ושוקולד

?  בננה מצופה בשוקולד אכלתם כבר
הרעיון הותיק הזה של בננה מצופה בשוקולד (נשמר במקפיא) התגלה כקל הכנה וטעים ביותר ואיננו דורש שום מיומנות. בננות יש לכם? שוקולד טעים יש בבית ..?  אפשר להשתמש בשוקולד חלב או שוקולד מריר או שוקולד בטעמים אהובים. נחוצים גם - קיסמי שיניים, מגש פלסטיק או קלקר או מגש מחומר אחר שיתאים להקפאה וכלי להמסת השוקולד. זמן ההקפאה קצר ויש לכם בננות בשוקולד ! -וכמה שהשילוב הזה טעים
והשוס- טעים לאכול את הבננות לאחר זמן הקפאה קצר אבל גם לאחר שעות הקפאה רבות. פשוט לנגוס בעדינות
אתמול ניגשתי לשחק עם שתי הבננות האחרונות שנותרו בבית. הבננות היו בשלות (לא מדי) מוצקות וטעימות גם לאכילה כפי שהן. הנה שתי הבננות


.הבננות קולפו, כל בננה גדולה נפרסה ל- 6 חתיכות
:קיסם שיניים ננעץ במרכז כל 'פרוסת' בננה
 

את חתיכות הבננה יש להניח על מגש קלקר/פלסטיק הניתן להקפאה ולהקפיא למשך כשעתיים, אין צורך לכסות
 

לאחר שחתיכות הבננה קפואות (לא הקפאה עמוקה) יש להמיס כ- 100 גרם שוקולד שבור לקוביות על סיר כפול או בתוך קערית על מים חמים מאוד. כמות השוקולד (100 גרם) תספיק לכ- 2 בננות בגודל בינוני
כעת חשוב שתעבדו בזריזות: אחזו בקיסם שבחתיכת הבננה הראשונה, טבלו בקערית השוקולד המומס ועשו סיבוב של הבננה עמוק בשוקולד, הוציאו מיד. (חשוב שציפוי הבננה בשוקולד יהיה דק לכן אל תשקיעו את הבננה בתוך השוקולד....) אפשרי לטבול את הבננה המצופה גם במעט קוקוס או אגוזים קצוצים. הניחו את חתיכת הבננה על מגש הפלסטיק. טבלו בזריזות את כל יתר הבננות בשוקולד (וגם בקוקוס,לא חובה) והניחו על המגש. מומלץ שקערית השוקולד תהיה בתוך המים החמים עד לסיום הטבילה

.הקפיאו את מגש הבננות בשוקולד למשך כ- 30 דקות או עד שציפוי השוקולד מתקשה
! אכלו בהנאה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

assets Creative Commons License