זוכרים את פיצוחי החומוס מהפעם הקודמת? - גרגירי חומוס אפוי עם תערובת תבלינים הנאכל כחטיף. היום יש לנו חטיף מעט דומה 'נישנוש' המתובל באופן אחר וזה טעים. תערובת של פפריקה מעושנת, כמון, אבקת שום ומלח מקנה לחומוס טעם וריח טובים. במקום שמן רגיל או שמן זית, נשתמש בשמן קוקוס (או יה, רכשו צינצנת שמן קוקוס- בחנויות טבע, זה טעים ובריא וטוב גם לעור הגוף). החומוס האפוי פריך ויישמר ימים ספורים בקופסא אטומה. בשלו לריכוך חומוס שהושרה ללילה לפני, או השתמשו בגרגירי חומוס מוכן ומסונן. רישמו מתכון ורוצו להכין
פיצוחי חומוס אפוי
:המרכיבים
שלוש כוסות גרגירי חומוס מבושל רך, מסונן מנוזלים = 480 גרם
שלוש כפות שמן קוקוס, רך ולא מוצק לגמרי
כפית מלח אטלנטי או מלח גס או לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי
כפית וחצי עד 2 כפיות כמון טחון
פלפל שחור גרוס טרי
כפית וחצי עד 2 כפיות כמון טחון
שתי כפיות פפריקה מעושנת
כפית אבקת שום
:אופן ההכנה
מחממים תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות
מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה
.מייבשים את גרגירי החומוס המבושל במגבות נייר . מעבירים לקערה בינונית
.מוסיפים ומערבבים לחומוס(עם מזלג) את שמן הקוקוס הרך עד שהוא נבלע בחומוס
.מוסיפים את כל התבלינים והמלח. מערבבים עד שהחומוס מכוסה כולו בתבלינים
.מעבירים את החומוס לנייר האפייה שבתבנית. משטחים לשכבה אחת
.אופים את החומוס 30-35 דקות או עד שהוא פריך
.מומלץ לערבב את החומוס במהלך האפייה, כל 10-15 דקות
מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה
.מייבשים את גרגירי החומוס המבושל במגבות נייר . מעבירים לקערה בינונית
.מוסיפים ומערבבים לחומוס(עם מזלג) את שמן הקוקוס הרך עד שהוא נבלע בחומוס
.מוסיפים את כל התבלינים והמלח. מערבבים עד שהחומוס מכוסה כולו בתבלינים
.מעבירים את החומוס לנייר האפייה שבתבנית. משטחים לשכבה אחת
.אופים את החומוס 30-35 דקות או עד שהוא פריך
.מומלץ לערבב את החומוס במהלך האפייה, כל 10-15 דקות
No comments:
Post a Comment