10/02/2014

*שבוע המטבח הצרפתי ה-2 בישראל , 9-12 בפברואר 2014


שבוע המטבח הצרפתי ה-2 בישראל כבר כאן !

SO FRENCHY SO TASTY""

9-12 בפברואר 2014

בבאר שבע, חיפה, ירושלים, מצפה רמון, נצרת ותל -אביב

 פסטיבל המטבח הצרפתי בישראל, יתקיים זו השנה השנייה ביוזמת שגרירות צרפת בישראל, המכון הצרפתי בישראל, והמחלקה הכלכלית של שגרירות צרפת
שבוע המטבח הצרפתי בישראל , ייערך  השנה  ב- 6 ערים ברחבי הארץ -  תל אביב, ירושלים, באר שבע, חיפה, מצפה רמון ונצרת
לפסטיבל הגיע נבחרת של 19 שפים מובילים מצרפת, שביחד עם שפים ישראליים מ-19 מסעדות מקומיות, ירכיבו תפריטים מיוחדים ויבשלו מנות מגוונות שיציעו לקהל הישראלי לחוות את המטבח הצרפתי המשובח, בתאריכים 10-12 בפברואר 2014
בנוסף, יקיימו השפים כיתות שף וסדנאות לקהל הרחב, מפגשים לימודיים עם תלמידי בתי ספר, ארוחות גאלה וסיורים קולינריים בהם יבקרו ויערכו היכרות עם יצרני שמן זית, יין, ירקות, פירות וגבינות מרחבי הארץ
השפים הצרפתיים שהגיעו לארץ


שף כריסטופר האש - Christopher Hache כוכב מישלן, מסעדת  Les Ambassadeurs מלון קרילון, יבשל  עם השף מורן ינאי בהוטל מונטיפיורי בתל אביב .

 
שף פטריק ריינג'אר, Cap Estel - כוכב מישלן, גו מיו זהב לאזור פרובנס קוט ד'אזור 2013

יבשל  עם השף יורם ניצן במסעדת מול ים בתל אביב

 
שף מוראד האדוש Mourad Haddouche , מסעדת לואזו דה וין, כוכב מישלן  מתמחה במנות מחבל בורגון, יבשל עם השף גולן גורפינקל במסעדת דלאל בתל אביב.

שף קונדיטור סבסטיאן גודאר- אמן מאפים, גלידות, שוקולד ומרקחות המכונה מחולל המהומות של הטעמים, ירכיב תפריט מתוקים עם השף קונדיטור ענר צלאל בדלאל הקונדיטוריה בתל אביב.

ז'אן-איב בורדייה - Jean-Yvtes Bordierמומחה לחמאה ואמן גבינות, נצר לשושלת יצרני חמאה מחבל קונטה, יחבור לטיבו ברה ,השף לשעבר של מעון שגריר צרפת בישראל,במסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב.

שף אוליבייה ארלו-Olivier Arlot  -ממסעדת "לה שנסלייר" בחבל טורן , כוכב מישלן, 3 מצנפות בגו מיו, יבשל עם השף צ'רלי פדידה במסעדת Olive Leaf הכשרה במלון שרתון תל אביב.

 שף דידייה אנייס-  Didier Aniès- שף המסעדות במלון גראן הוטל קאפ פרה הכולל את "לה קאפ" בעלת כוכב מישלן והמסעדות "לה וורנדה" ו "קלאב דופין". יבשל עם השף שרון כהן במסעדת שילה בתל אביב. 

שף סטפן פרואדוו - Stephane Froidevaux  מסעדת לה פנטין לטור, 4 מצנפות בגו מיו,מוכר בארץ כזוכה תכנית הריאליטי "מלחמת הסכינים", יבשל עם השף אביב משה במסעדת מסה בתל אביב.

שף סילבן סנדרה - מהמסעדות " Itinéraires" "58 Qualité Street  " בפריז,שף השנה בגו מיו 2009  זכה בשנת 2013 בכוכב מישלן , יבשל עם השף יוסי שטרית במסעדת KITCHEN MARKET. 

שף ליונל לוי - Lionel Lévy- ממסעדת אינטר-קונטיננטל מרסיי ,הוטל דיו, כוכב מישלן,  יבשל ארוחה ים תיכונית עם השף שלום קדוש במסעדת פרה על הגג במלון לאונרדו פלאזה ירושלים.  

שף יוני סעדה, Yoni Saada  - ממסעדת מיניאטור ,מצנפת אחת בגו מיו,נצר לשושלת קצבים  הגיע לגמר  התכנית "טופ שף" בצרפת  2013 , יבשל עם  שף אלרן בוזגלו במסעדת אדום בירושלים.

 
שף סבסטיין אנז'ו - Sebastien Sanjou - ממסעדת "לה רלה דה מואן" בדרום צרפת, כוכב מישלן, יבשל עם השף רן ראש במסעדה הנמל 24 בחיפה.
שף דידייה אדון-  Didier Edon  ממסעדת "לה דומיין דה הוט רוש" בטורן, כוכב מישלן מאז 1990, הוא  יתארח במטבחו של  האמן והשף שחר סיוון בביסטרו וניה החדש בעיר התחתית בחיפה.

שף כריסטוף דוברן - Christophe Dovergne - מייסד האתר 750g.com ,התנסה בכל סוגי המטבחים פאב, מלון, מסעדה ומועדון יאכטה,יבשל עם השף יוחאי קוסביצקי במסעדת פלי מרקט בתל אביב. 

שף טיירי שרייה - , Thierry Charrierמסלול חיי השף של משרד החוץ הצרפתי מזה 20 שנה, רצוף במפגשים נדירים ובלתי נשכחים: נלסון מנדלה לאחר שחרורו מהכלא, אריאל שרון במפגש פסגה בענייני המזרח התיכון, ג'ון קרי, לוראן פביוס ועוד רבים. יבשל עם השף רוני בלפר ממסעדת לה רפובליקה בתל אביב.

שף גיום גומז - Guillaume Gomez נשיא עמותת הטבחים של הרפובליקה הצרפתית- השף של הנשיא פרנסואה הולנד בארמון האליזה, יחבור לצוות המטבח במסעדה של השף שלום קדוש "פרה על הגג" במלון לאונרדו פלאזה בירושלים, להכנת ארוחת הצהריים במסגרת אירוע גאלה.
שף אלן רוסו- Alban Rousseau- הבעלים של חברת המזון רוסו לזלייה,העוסקת בפיתוח מוצרים וקייטרינג עילית הבעלים והשף של מסעדת מיל בעיר דקס. יבשל עם השף פאיז סגאירה במסעדת Chez Eugène במצפה רימון ועם השף  דרור שושן ב "סמילנסקי טאפס בר" בבאר שבע.

שף אריק פרבו - Eric Provost - ממסעדת " לאטרייה"  l’Etrier  , במלון רויאל ברייר בדוביל, כוכב מישלן, יבשל עם השף אליאס מטר במסעדת דנטה בנצרת.

שף דמיאן לפורט- - Damien Laporteממסעדת L’Absinthe, Rostang’s House, Paris , יבשל עם אוראל קמחי במסעדת פופינה.

שגריר צרפת בישראל, פטריק מיזונאב, קיים  אתמול ערב פתיחה חגיגי בו אירח גם את השפים הצרפתיים.
נכחתי אתמול באירוע המוצלח - היה נעים וטעים מאוד, הנה דגימה קטנה ממה שהוצא

קינוחים נהדרים - תוצרת  ״סוויט פקטורי״
 
לתכנייה המלאה של הפסטיבל -להרשמה לסדנאות ולהזמנת מקומות במסעדות

 צילומים נוספים בדף הפייסבוק של שגרירות צרפת בישראל

No comments:

assets Creative Commons License