אורז עם
חמוציות ופיסטוקים ושיפודי ירקות
מנה
טעימה, מזינה וצבעונית המכילה אורז מתובל וירקות צלויים, כארוחת ערב. מנה שתחבב על
ילדים ומבוגרים.
טיפים
והכנות מראש: זמן
ההכנה יארך כשעה. לאכול חם. ניתן לחימום חוזר.
הכמות: 4 מנות
מרכיבים
לאורז:
1
בצל בינוני קלוף וקצוץ דק
2-3
שיני שום קצוצות דק
2-4
תרמילי הל, כתושים בעזרת עלי ומכתש – לא חובה להוסיף
100
גרם חמוציות יבשות (מוכנות לאכילה)
1/3
כוס+ 1 כף (55 גרם) פיסטוקים קלופים (משקל ללא קליפה) קלויים מעט במחבת יבשה
וקצוצים גס
2
כפות פטרוזיליה קצוצה
מרכיבים
לשיפודי הירקות:
כף
עלי רוזמרין טרי קצוץ
2+3
כפות שמן זית
מלח
אטלנטי או מלח גס או מלח רגיל לטעם
פלפל
שחור גרוס טרי
2
קישואים בגודל בינוני או 2 זוקיני חתוכים לפרוסות אחידות ועבות
1
פלפל אדום גדול- להרחיק גלעינים, לחתוך לחתיכות גדולות
16
פטריות שמפניון או פטריות קטנות אחרות לבחירתכם- רצוי פטריות בגודל אחיד
8
עגבניות שרי
כלים:
סיר
בינוני לבישול האורז
8
שיפודי במבוק (נמכר במארזים בכל מרכול)- להשרות את השיפודים 30 דקות לפני הצלייה
על המחבת
מחבת
פסים/מחבת רגילה להכנת השיפודים
אופן
ההכנה:
הכנת
הירקות:
- לערבב בקערה בינונית את עלי הרוזמרין
עם 2 כפות מהשמן(אפשר להוסיף 2 כפות שמן נוספות). לתבל במלח ופלפל שחור גרוס
טרי.
- להוסיף לקערה את חתיכות הקישואים,
הפלפל האדום, הפטריות ועגבניות השרי השלמות. לערבב הכול יחד. לכסות ולהניח ל 20-25 דקות.
הכנת האורז:
- לשטוף ולסנן את האורז. לשים
בסיר, להוסיף מים מומלחים קלות(כליטר וחצי מים) לכיסוי האורז ועוד כ- 5
ס"מ, להביא לרתיחה. לבשל ללא מכסה כ- 10 דקות. לסנן מהמים ולשמור בצד.
- לחמם יתרת 3 כפות השמן בסיר.
להוסיף את הבצל, שום וזירעוני ההל (במידה ומשתמשים בהל) . לבשל בבחישה תכופה להזהבה על להבה בינונית
4-5 דקות.
- להוסיף לסיר את האורז,
חמוציות, פיסטוקים, פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור גרוס טרי לטעם. לערבב היטב.
להסיר מהאש, לכסות ולהניח למשך 10 דקות.
- לחמם היטב מחבת פסים או מחבת
כבדה מסוג אחר. להשחיל על שיפודי הבמבוק את חתיכות הירקות: קישואים, פלפל
אדום, פטריות ועגבניות שרי. לסדר את הירקות לסירוגין על השיפודים לקבלת שיפוד
צבעוני.
- לשים את השיפודים במחבת על
להבה בינונית. 'לבשל' כ- 10-20 דקות, להפוך מדי פעם בזמן הבישול עד שהירקות
רכים.
- להגשה: למלא צלחות הגשה (או
קערות רחבות) באורז. לשים מעליו 2 שיפודי ירקות לכל סועד, להגיש חם.
רעיון למתכון מעובד מהספר : 200 Veggie Feasts/Hamlyn
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
No comments:
Post a Comment