,שלומות חברים
.מקווה שאתם בקו הבריאות, מחזיקים מעמד, שומרים על עצמכם, על המשפחה והסביבה
עבר קצת זמן.. והנה שבתי לכאן. ימים עמוסים בעבודה, החיים עצמם, יצירה ועוד ועוד. בנוסף, בחודשים האחרונים מערכת הבלוגר עברה שידרוג רציני הנוגע גם להפעלת הבלוג. אז זו הפעם הראשונה שאני כותבת לכם מהמערכת החדשה ומיחשוב חתיך. מוזמנים לכתוב לי במידה ואתם נתקלים ב'באג' או כל בעיה
בקרוב, וכמיטב המסורת תהיה לנו הגרלה חדשה פתוחה לכולם עם ספר בישול יפה, עב דפים וטעים להפליא. על ההגרלה תפורסם רשומה נפרדת, המתינו בבקשה עוד קצת בסבלנות
!יצאנו לדרך
לחובבי עגבניות
.חווה אוסטרלית אורגנית ומסורתית המגדלת עגבניות מזרעים
Tyabb Australia
קהילת פייסבוק - מגדלים ירקות בבית
.?אוהבים לגדל ירקות ותבלינים בחצר או באדניות ובעציצים במרפסת או בחלון דרומי מואר
זו הקהילה עבורכם. הרשמה לקהילה (הפרטית) - כאן
.עבודות של לינדסי תומאס מלונדון
Needle Felted Wool Characters
סירטוני וידאו והפעם : חווה אנגלית קטנה ויפה ואקלייר שוקולד
:פריטים שסרגתי לאחרונה
רוצים ללמוד לסרוג (קרושה) וצריכים עזרה? אני בדעה שכל אחד יכול ! . כתבו לי ואסייע לכם ליצור בעצמכם פריטים מקוריים, יפים ומוקפדים. הנה הקקטוס והסיגלית החדשים
קקטוס עגול גדול עם פרח כתום
שבלול ענק, אורכו כחצי מטר
ג'ירפת צעצוע גדולה
תימסר לעומרי המתוק
ינשוף לתלייה על הקיר
ומפינת המתכון
אין כעת צילום של עוגת עקיצת דבורה הנפלאה הזו שאני מכינה לנו. העוגה מומלצת וזה אכן ורק זה המתכון הקלאסי. מודה, הפעם יש כאן קצת עבודה, ששווה כל ביס
עוגת עקיצת דבורה
העוגה מורכבת מבצק שמרים משובח, מלית קרם וניל אמיתי + ציפוי דבש ושקדים
:החומרים לבצק
מאתים וחמישים קמח לבן רגיל מנופה
תשעים גרם חמאה
ביצה גדולה
שש כפות חלב חם
שתיים וחצי כפיות שמרים יבשים או פי 3 הכמות שמרים טריים
שתי כפות סוכר לבן
קורט מלח דק
:החומרים לציפוי
שישים גרם חמאה
כף דבש
תשעים גרם אבקת סוכר
חמישים עד 90 גרם שקדים מולבנים פרוסים דק
:חומרים למלית
חצי ליטר חלב
שלושה חלמונים מביצים גדולות
תשעים גרם סוכר
חמישים גרם קמח = כשליש כוס מדידה
כפית תמצית וניל אמיתית
--
תבנית עגולה 25 או 26 ס"מ
:הכנת העוגה
:הכנת בצק השמרים
.את השמרים להתסיס קודם בחלב ובכפית מהסוכר ל 10 דקות
לקערת הקמח (ללישה ידנית או במיקסר) להוסיף את השמרים התוססים, החמאה עם החלב החם
.להוסיף לקערה את יתר מרכיבי הבצק
ללוש את הבצק מספר דקות, ליצור מהבצק כדור, להעביר לקערה ולכסות. להתפיח עד שכפול בנפח - שעה עד שעה וחצי
לשטח את הבצק התפוח לתוך תבנית אפייה עגולה ומשומנת בקוטר 25 או 26 ס"מ
:הכנת הציפוי
בקלחת קטנה ועל להבה נמוכה לחמם את החמאה והדבש עד שנמס. לבחוש פנימה סוכר ושקדים. להסיר מהלהבה
.בעזרת כפית לזלף את ציפוי הדבש שיכסה את כל הבצק בתבנית
.להתפיח את העוגה במשך מחצית השעה
:אפייה
לחמם תנור אפייה לחום גבוה- 200 מעלות
לאפות את העוגה במשך 25 דקות או עד שהיא בצבע זהוב עמוק. במידה והעוגה משחימה מהר מדי יש להנמיך את חום התנור ל- 190 מעלות ולהמשיך באפייה
:בזמן שהעוגה נאפית להכין את מלית קרם הווניל
.בסיר/קלחת קטנה (2 ליטר) להביא את החלב לרתיחה. להסיר מהלהבה
.בקערה בינונית לטרוף היטב את החלמונים והסוכר. להוסיף את הקמח ולבחוש היטב
להוסיף לקערה מעט מהחלב הרותח ולבחוש היטב. לצקת את יתרת החלב לתערובת החלמונים ולבחוש היטב. להחזיר את התערובת לסיר, להביא לרתיחה בבחישה מתמדת. להרתיח בבחישה משך דקה
להסיר את הקרם מהלהבה ולהוסיף וניל (למהדרים הוסיפו כף קירש) לבחוש ולצנן, לא במקרר
:להגשה
לחצות את העוגה האפויה לשתי שכבות. למרוח את השכבה התחתונה בקרם הצונן, לכסות מעל בשכבת הבצק הנותרת. לפרוס למנות ולהגיש
לשמור במקרר
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2020 מטעמים הום-מייד: ריבות, רטבים, ממרחים, כבושים ,מתנות מהמטבח, קרושה וכתיבת תוכן איכותי
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment