עוגיות חמאה עם/בלי ריבה
😎בחיי.. אין גבול לחוצפה, שלי
זה קרה השבוע בימי החמסין האחרונים בסופרמרקט הסמוך. מארזי התות שדה לא היו מושלמים, אז ניגשתי לאחראי וביקשתי סלסלה.. מהמקרר שבמחסן. בדרך כלל הם נחמדים ומביאים לי מיד. בתחושה טובה, אני צועדת לקופה עם סחורה טובה ובמחיר הוגן
.!אבל הפעם ..הם פתחו לי את דלת חדר הקירור ושלחו אותי פנימה לבדי
. מזל שהדלת לא נסגרה.. בבית כבר ידעתי מה אכין מהתותים המושלמים שבחרתי
הרעיון שלי היה להכין בצק עוגיות משובח ולהדביק שתי עוגיות אולי שלוש בריבה טרייה (קרה) ולשלח עוגיות לכל מי שאני אוהבת. כך תכינו גם אתם בבית עוגיות מושלמות בקלות
במיכל מעבד מזון נשים 350 גרם קמח לבן רגיל מנופה, 2.5 כפיות אבקת אפייה מנופה, 1 כוס אבקת סוכר מנופה (200 גרם) אפשר סוכר דק במקום אבקה, כפית תמצית וניל טובה, 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות, ביצה גדולה וכפית קוניאק או רום
.מעבדים הכול קצרות לבצק אחיד
מחלקים את הבצק למספר חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח היטב, קורצים עוגיות ואופים בתנור חם בחום בינוני 180 מעלות כ 8 דקות עד שהעוגיות זהובות
.במידה וחם במטבח, אפשר לשמור את יתר חלקי הבצק בקרור
.נקבל עשרות עוגיות פריכות, ניתן להיעזר בילדים בחיתוך העוגיות עם חותכן וסידורם בתבנית
.נישנשתי פה ושם אבל גם נשאר משהו.. למשלוחי מנות
:העוגיות לפני האפייה
Sally Schmitt סאלי שמיט
בהקדמה לסרטו התיעודי הקצר של היזם ויוצר הקולנוע הקנדי בן פרודפוט, הוא מספר על היום בו ראיין בזום (מאי 2020) את סאלי שמיט. בן העריץ את השף תומאס קלר ורק לאחרונה הוא מציין למד על גב' שמיט, חלוצת הסצנה הקולינרית של עמק נאפה בקליפורניה ויוצרת המסעדה הצרפתית, המסעדה שמר קלר הפך למפורסמת כל כך בעולם. השיחה עם גברת שמיט מלמדת שהיא בעלת חוכמה מסוג אחר ושלהצלחה עשויות להיות גם הגדרות אחרות.
גברת שמיט הלכה לעולמה ב-5 במרץ 2022. הסרט "השף הטוב בעולם" נעשה לזכרה של האישה המיוחדת הזו
הקמת המסעדה "הטובה בעולם" שימחה את סאלי שמיט אך גם ההחלטה למכור אותה בשנת 1994 לשף צעיר ושאפתן בשם תומאס קלר. שמה של סאלי אולי מוכר פחות אך השפעתה על המסעדה ניכרת. סאלי ובעלה דון שמיט הקימו את המסעדה הנודעת "פרנץ' לונדרי" והעלו את עמק נאפה על המפה כיעד קולינרי. הם הפכו קוטג' אבן צנוע ביונטוויל קליפורניה לאחת המסעדות המרגשות בעולם. הסרט צולם שנתיים לפני מותה וחוגג את מורשתה, לצד נקודות המבט החכמות שלה על אוכל, משפחה ואמביציה, כולל החלטתה למכור את המסעדה בשיא הצלחתהלאחר פתיחת המסעדה ב-1978, כשרונה של שמיט לטפל היטב במתכונים פשוטים ביסס אותה עד מהרה כחלוצת 'המטבח הקליפורני' הבנוי על מרכיבים מקומיים ועונתיים. בשנים שחלפו מאז מכירת המקום, המסעדה קיבלה אינספור פרסים, כולל מקום ראשון ברשימת 50 המסעדות הטובות בעולם בשנים 2003 ו-2004, וכוכבי מישלן לשף תומאס קלר
מרק הודי מעדשים כתומות
.את המרק הזה תירצו להכין שוב ושוב חורף וקיץ
מרק עדשים כתומות ככה תכינו גם:
מומלץ להכפיל כמויות.
בסיר בינוני (4 ליטר לערך) להזהיב 2 בצלים קצוצים דק במעט שמן.
כשהבצל מזהיב יש להעביר לקערית או צלחת.
לסיר נמזוג 8 כוסות מדידה מים. נוסיף - 3 שיני שום קצוצות, רבע כפית כורכום טחון ושתי כוסות עדשים כתומות שלמות או חצויות (לברור, לשטוף ולסנן קודם אין צורך בהשרייה).
להביא לרתיחה. להנמיך מאוד את הלהבה ולבשל מכוסה כשעה ורבע. לבחוש מידי פעם.
לתבל במלח ופלפל שחור גרוס.
לכבות את הלהבה, להוסיף למרק את הבצל הזהוב ולטחון קלות למרק קרמי (עם בלנדר מוט).
לתקן תיבול במידת הצורך.
להגשה:
לזלף מעט שמן זית או שמנת מתוקה.
בתיאבון
:וכמה זה יפה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2023
מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, מוצרי קרושה, כתיבת תוכן איכותי ומקורי
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment